Her er Microsofts nye Windows-mobil

Lumia 930 er straks i butikk.

Her er Microsofts nye Windows-mobil
I likhet med de fleste Nokia-mobiler kommer også 930 i mange farger. Bilde: Nokia

Microsoft fortsetter å satse tungt på Windows Phone, og er for tiden godt i gang med både utrulling av Windows Phone 8.1 og nye modeller.

Nå bekrefter den norske avdelingen av selskapet at den ferskeste toppmodellen, Nokia Lumia 930, kan forhåndsbestilles fra og med i dag.

Forhåndsbestillingene kan gjøres hos Elkjøp, Lefdal og Telenor.

Bred tilgjengelighet i butikkene kommer fra 10. juli, og telefonen har en veiledende pris på 4.495 kroner.

Lumia 930 er en godt spekket mobil, med en 5 tommers OLED-skjerm og 1080p-oppløsning, 2,2 GHz firekjerners Snapdragon-prosessor, et 20 megapiksels kamera med PureView-teknologi og optisk stabilisering, samt en fin design med metalldetaljer og forskjellige fargevalg på dekslene.

Nokia påpeker også at fire mikrofoner fanger opp lyd med høy kvalitet og at telefonen har energieffektive bevegelsessensorer som kan fange opp aktivitet hele dagen.

Telefonen kommer altså med Windows Phone 8.1, som er en betydelig oppgradering av mobiloperativsystemet til Microsoft. Blant de største nyhetene er et ordentlig varslingssenter, ikke ulikt Android eller iOS, med snarveier til diverse mye brukte funksjoner. Det er muligheter for bedre tilpasning av hjemmeskjermen, blant annet ved å legge inn bildebakgrunner i flisene som utgjør grensesnittet, plassere flere rader med fliser på skjermen, og legge inn mer funksjonalitet i låseskjermen.

Windows Phone 8.1 er forhåndsinstallert.
Windows Phone 8.1 er forhåndsinstallert. Bilde: Nokia

Andre nye funksjoner er et smartere tastatur, som får Swype-aktig funksjonalitet for prediktiv skriving, verktøy som gir deg bedre kontroll over datatrafikk, batteri, Wi-Fi og lagring, en bedre nettleser (Internet Explorer 11), redesignede apps for fotografi, musikk, video, kontakter, kalender og andre, separate lydkontroller, og mer integrert Skype.

Ikke minst inneholder Windows Phone 8.1 assistenten Cortana, som har fått god mottakelse i utenlandske medier. Dessverre støttes ikke Cortana offisielt i Norge, selv om det er mulig å bruke funksjonen ved å bytte til støttede regioner. Selv da blir imidlertid ikke funksjonaliteten fullverdig.

Husk å lese vårt intervju med Microsofts nye mobilsjef for Norden, Ossi Korpela.

    Les også: