Her er milepælene til Gates og Microsoft

Gjennom en serie dramatiske gambler og smart trekk bygget Bill Gates opp Microsoft og sin egen formue. Her er de viktigste:

Her er milepælene til Gates og Microsoft

Gjennom en serie dramatiske gambler og smart trekk bygget Bill Gates opp Microsoft og sin egen formue. Her er de viktigste:

Avgangen til Gates som ble offentliggjort i går setter stort sett et punktum for den mest spektakulære karrieren i IT-bransjen noen sinne. Gates er selve symbolet på hvordan en ung og sterk person kan komme inn i en etablert bransje og bli en av verdens rikeste menn - før han ble 50.

Her er de viktigste hendelsene som skapte kometkarrieren:

28. oktober 1955: Bill Gates blir født i Seattle og vokser opp med foreldrene William og Mary Gates og to søster .

1973: Gates starter på Harvard og arbeider med en versjon av Basic mens han studerer. På Harvard blir han kjent med Steve Ballmer.

1975: Slutter på Harvard før han blir ferdig og starter Microsoft sammen med Paul Allen, en barndomsvenn. Dette bildet er trolig tatt noen år etterpå.

1980: Gates kjøpte opp Q-DOS-versjon, tilpasset den noe og fikk IBM til å velge "MS-DOS" som operativsystem for sin første PC, noe de nok skulle angre bittert på.

1986 Microsoft går på børs

1990: Microsoft lanserer Windows 3.0 og flytter raskt verdens PC-brukere over på et grafisk brukergrensesnitt.

1991: Allerede i 1991 blir Microsoft etterforsket for monopol-anklager.

Januar 1994: Gates gifter seg med en mellomleder i Microsoft, Melinda French.

1994: Gates setter opp "William H. Gates Foundation" som etter hvert blir "Bill and Melinda Gates Foundation" og overfør det aller mest av sin formue til det som i dag er verdens største veldedige fond med 29 milliarder dollar på bok.

August 1995: Microsoft lanserer Windows 95.

August 1997: Gates slutter fred med og inngår en allianse med Apple, noe som gravlegger rettssaker og nye trusler om monopolanklager.

August 1999: Gates girer for alvor opp arbeidet mot sykdommer som malaria, AIDS og tuberkulose.

2000: Gates overlater administrerende direktør-stolen til Ballmer og blir styreformann og "sjefsarkitekt".

2000/2001: En dommer pålegger Microsoft å dele selskapet i to, men Microsoft vinner i ankesaken.

October 2001: Microsoft lanserer Window XP

Du kan også lese en meget detaljert gjennomgang av livet til Bill Gates og historien til Microsoft på denne siden på Wikipedia.

Til toppen