Her er nettets historie på åtte minutter

Ta deg tid til en animert dokumentar som viser hvordan internett ble til.

Her er nettets historie på åtte minutter

Ta deg tid til en animert dokumentar som viser hvordan internett ble til.

Internett er eldre enn mange tror. Selve grunnlaget for mye av teknologien vi i dag tar for gitt, ble lagt for over femti år siden.

Dette er det selvsagt skrevet en rekke bøker om, og det finnes også flere norske bøker som tar for seg hvordan internett ble skapt. Blant annet tar IT-forsker Gisle Hannemyrs bok «Hva er Internett» for seg utviklingen.

Nå kan også de som ikke gidder ta seg bryet med å plukke opp historiebøker lære om noen av de viktigste hendelsene og innovasjonene, som førte frem til internett slik vi kjenner det i dag.

Den animerte dokumentaren History of the Internet, gir en fin og lettfattelig innføring, som blant annet tar for seg utviklingen av nettverkene, pakkesvitsjing og de nødvendige transportprotokollene.

Filmen tar i bruk PICOL-ikoner (Pictoral Communication Language) for å forklare sammenhengene. Dette er en ny type informasjonsgrafikk, som ifølge nettmagasinet Readwriteweb snart blir tilgjengelig gjennom nettstedet picol.org.

PICOL-grafikken skal utgis under en creative commons-lisens, og hensikten er at alle fritt skal kunne benytte og endre ikonene.

Her kan du se dokumentaren, som er laget av Melih Bilgil:


History of the Internet from PICOL on Vimeo.

Til toppen