Her er nettmafiaens verste fiende

Møt «Sobig-dödaren» Mikko Hyppönen, en av verdens mest anerkjente sikkerhetseksperter, på digi-TV.

IKT-bransjen er kunnskapssamfunnets fundament, og som IKT-bransjens nettavis bruker vi mye tid på å skrive om temaene, teknologiene og produktene som er viktig for bransjen - og dermed kunnskapssamfunnet vi alle lever i.

I denne episoden snakker vi med den finske sikkerhetseksperten Mikko Hyppönen fra F-Secure. Han er kjent for blant annet å ha ledet gruppen som fikk stoppet den fryktede Sobig.F-ormen i 2003.

Mikko startet sin sikkerhetskarriere i 1991, og forklarer det med at han selv opplevde å bli infisert med virus. Det fascinerte ham, og han bestemte seg for å lære mer om både teknikkene som ble brukt og om hva som motiverte disse virusskaperne.

Han har alltid vært en aktiv utvikler, og lærte seg assembler på Commodore 64. Det resulterte i at han solgte sitt første program som 15-åring.

Selv om han nå er en internasjonal anerkjent sikkerhetsekspert som strengt tatt ikke trenger å skitne til fingrene i det daglige arbeidet, forteller han at han tar på seg jobben med å jobbe på et av skiftene som døgnkontinuerlig følger med på og analyserer nye sikkerhetstrusler.

I dette intervjuet forteller han blant annet om trusler mot nettbanker og hvordan angriperne opererer, om en trojaner som overlever en reboot, om hvilke plattformer som er mest utsatt og hvorfor, om internasjonal kriminalitet og om en norsk virusutvikler som ikke blir tatt for det han gjør.

- Vi vet hvem han er, hvor han bor og hans telefonnummer. Vi har prøvd å få norsk politi til å gjøre noe. De har etterforsket siden juni i sommer, men det har ikke skjedd noe, sier

Mikko er også en Donkey Kong-entusiast, og har som hobby å samle på gamle arkade-maskiner fra 80-tallet.

Her kan du se alle de tidligere episodene av digi-TV:

  1. Internet Explorer 8 beta 2 og første beta av Google Chrome
  2. IPv6
  3. OpenOffice.org 3.0
  4. Fødselsnummeret
  5. Kan du bli rik som iPhone-utvikler.
  6. Hva skjer med IT-jobbene?
  7. IT-språket
  8. PiratXP utfordrer Windows
  9. Slipp data fri
  10. Se hva som skiller Windows 7 fra Vista

Mange lesere har hatt problemer med å se våre tidligere videoer. Det viste seg at vi hadde en bug som skapte problemer med bruk av feil port når brukere gikk gjennom brannmurer med et spesielt sett med konfigurasjoner. Denne feilen er nå rettet, og vi håper derfor at alle får tilgang.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.