Her er Nokias nye flaggskip

Toppmodellen N97 på vei ut i norske butikker.

N97: Nokias nye flaggskip har det meste av teknologi man kan forvente av en toppmodell. (Foto: MJ)
N97: Nokias nye flaggskip har det meste av teknologi man kan forvente av en toppmodell. (Foto: MJ) (Bilde: Marius Jørgenrud)

Toppmodellen N97 på vei ut i norske butikker.

Nokia melder nå at deres nye toppmodell er på vei ut i norske butikker.

Smartmobilen N97 er utstyrt med en 3,5 tommers berøringsskjerm og uttrekkbart QWERTY-tastatur. Operativsystemet er S60 fra Symbian Foundation.

Modellen er selskapets første med direkte tilknytning til «Ovi Store», Nokias svar på «App Store» for iPhone. Her kan kunder kjøpe eller laste ned gratis applikasjoner, spill, kart, video og lignende.

N97 er dessuten Nokias første håndsett med startskjerm som kan brukertilpasses med et bredt utvalg av widgets, blant annet for Facebook, nyhetstjenester fra Associated Press, Bloomberg og Reuters.

- Nokia N97 er et viktig steg mot vår visjon om å levere en mer personlig internettopplevelse, sier produktsjef Klas Ström i Nokia Skandinavia i en pressemelding.

Ifølge Nokia vil deres nettbutikk satse på betal- og gratisinnhold fra en rekke globale og lokale innholdsleverandører.

Telenor skal ha blant annet ha utviklet to widgets for startskjermen, en værtjeneste i samarbeid med Yr.no, og en siste nytt-tjeneste med nyheter fra VG, Dagbladet og Aftenposten.

For øyeblikket finnes det kun en håndfull applikasjoner tilgjengelig for nedlasting til N97 gjennom Ovi Store. Utvalget på lanseringstidspunktet matcher altså på ingen måte enkelte av konkurrentenes nettbutikker.

Nokia lover imidlertid en lang rekke spennende nye egenskaper og funksjoner tilgjengelig for nedlasting i løpet av året.

Ikke overraskende er Nokias nye smarttelefon utstyrt med det meste av teknologi man kan vente fra en toppmodell.

Her får du rask internettforbindelse gjennom super-3G (7,2 megabit/s), A-GPS, Bluetooth A2DP, Wi-fi for tilkobling til trådløse nettverk, FM-radio med RDS, Java, stereohøyttalere, digitalt kompass og et 5 megapiksels kamera med autofokus og Carl Zeiss-optikk. For å nevne noe.

Stort musikktilbud

Nokia N97 gir også direkte tilgang til et stort utvalg musikk gjennom Nokias «Music Store». Modellens 32 gigabytes lagringsplass (opptil 48 gigabyte med ekstra microSD-kort) kan fylles opp med låter herfra.

Prismessig har Nokia lagt seg likt som Apples iTunes Plus, det vil si 8 kroner per spor og 80 kroner per album. I motsetning til Apple har Nokia dessverre valgt å tilby kopibeskyttede låter, utstyrt med DRM-teknologi fra Microsoft.

N97 veier 150 gram med batteri. Nokia oppgir en taletid på opptil 5 timer og 20 minutter med 3G, noe lenger over vanlig GSM.

Prisen ser ut til å havne på rundt 5500-6000 kroner i norske butikker.

Er på testbenken

Vår søsterpublikasjon ITavisen har nå prøvekjørt N97. Les testen deres for å se om Nokia innfrir forventningene.

    Les også:

Til toppen