Her er Norges 100 «beste» blogger

Twingly lanserer ny tjeneste som avslører hvilke norske blogger som er mest populære.

Her er Norges 100 «beste» blogger

Twingly lanserer ny tjeneste som avslører hvilke norske blogger som er mest populære.

Twingly er en europeisk søkemotor for blogger. Det er også et system som stadig flere norske nettaviser har tatt i bruk for å fange opp hvilke blogger som skriver saker som er relevante for deres artikler.

I dag kunngjør Twingly at de lanserer tjenesten BlogRank, som på en skala fra én til ti vurderer hvor populær en blogg er. 10 er best.

Samtidig lager de en oversikt over de hundre mest populære bloggene, kategorisert etter en rekke ulike europeiske språk, deriblant norsk.

Vurderingen baserer seg både på oppmerksomhet fra andre bloggere, samt lesere av den enkelte blogg. For øvrig er oppskriften hemmelig, og deler dermed mer enn bare deler av navnet til søkealgoritmen PageRank fra Google.

- Ved å vurdere på denne måten håper vi å kunne øke oppmerksomheten rundt blogging i Europa. For alle uten erfaring med bloggosfæren kan det være vanskelig å finne frem til de gode bloggene, sier Twingly-sjef Martin Källström i en pressemelding.

Källström sier han tror Topp 100-listen kan fungere som et godt utgangspunkt for alle som er nye innen bloggverdenen.

Norges beste blogg er ifølge BlogRank våre venner i NRKbeta. Dette er bloggen med intern stridighet om de faktisk er en blogg eller ikke. For øvrig omtaler nettstedet seg selv som NRKs sandkasse for teknologi og nye medier.

Resten av listen kan du se her: Norges 100 viktigste blogger (ifølge Twingly).

Til toppen