Her er Norges billigste teletjenester

Norges billigste teleoperatør er verken Telenor, Enitel eller Tele2. Den heter Telegate og sammen med CoShopper har privatkunder kunnet nyte godt av de laveste prisene i markedet siden oktober i fjor.

Norges billigste teleoperatør er verken Telenor, Enitel eller Tele2. Den heter Telegate og sammen med CoShopper har privatkunder kunnet nyte godt av de laveste prisene i markedet siden oktober i fjor.

For i oktober i fjor lanserte Telegate og CoShopper et samarbeid som også ga privatkunder mulighet til å kjøpe samtaleminutter til volumrabatt på grunn av fellesinnkjøp av teletjenester. Målet da var å gi folk flest opptil 25 prosent lavere telefonregning.
Etter at denne saken er skrevet, er digi.no gjort oppmerksom på enda billigere teletjenester for forbrukerne. Les mer her:
Her er Norges billigste teletjenester 2.0
Les også kommentarene:
De billigste tellerskrittene skaffer du selv og
Jeg er billigere enn deg uansett hvor billig du er"

I samarbeidet mellom de to selskapene sto CoShopper for kunderegisteret mens Telegate sørget for forhandlingene med teleleverandørene, noe selskapet hadde erfaring med fra før gjennom sine tilsvarende fellesinnkjøpstjenester for bedriftsmarkedet.

Administrerende direktør i Telegate, Albert Aasbø jr. sier til digi.no at Telegate forhandler i dag teletjenester på vegne av 1700 bedrifter som står for en omsetning innenfor telekom på nærmere 700 millioner kroner. Forretningsidéen er at gruppen bedrifter oppnår de best tilgjengelige betingelsene ved å opptre samlet enn det hver enkelt medlem kan oppnå alene. Telegate sørger for forhandlinger med operatører og leverandører på vegne av sine kunder.

Samarbeidet i privatmarkedet med CoShopper har gitt mersmak og Telegate vil nå rette større oppmerksomhet mot privatmarkedet.

- Våre eksisterende bedriftskunder har 250.000 ansatte, sier Aasbø, og sier at det er her det store potensialet ligger. I tillegg kommer andre privatkunder i markedet som selskapet har samarbeidet med CoShopper med å få tak i.

- I dag er det over 50 selskaper i Norge som leverer teletjenester, og alle sier de er best og skal ta 20 prosent av markedet. Men det er de færreste dette stemmer for. Aasbø tror det blir en konsolidering på leverandørsiden før eller senere.

- Telegate har ingen konkurrenter i Norge, og vi er to-tre år tidligere ute enn det vi burde være i forhold til dereguleringen. Jeg tror handel med teletjenester etter hvert blir like naturlig som daglig varer, der du velger kjente merkevarer. Aasbø mener Telegate blir et slikt varemerke.

I Telegate blir det meste styrt ved hjelp av en teknologisk plattform som rasjonaliserer bort tidkrevende prosesser med fakturering og liknende, men som også gjør det mulig å stadig inkludere flere tjenester.

Til sommeren skal konseptet også eksporteres til Sverige og Danmark, der selskapet på tvers av landegrensene skal tilby markedets laveste priser.

Priser for privatmarkedet per 13.03.2000 (prisene er for kunder knyttet til CoShopper):

Telenor Enitel Tele2 CoShopper
Startavgift 0,45 0,45 0,45 0,44
Innland (dag) 0,22 0,22 0,215 0,185
Innland (kveld) 0,14 0,14 0,135 0,123
Til mobil 1,69* 1,50** 1,49** 1,15**
Kilde: CoShopper
*=Gjelder til Telenor Mobil. Til NetCom koster det kr.: 1.87
**= Til både Telenor og NetCom
Utland: 20-25% rimeligerere enn markedspris.
Til toppen