BEDRIFTSTEKNOLOGI

Her er nykommeren i Office 2007

Groove er den store - og ganske ukjente - nyheten i Office 2007. Slik virker gruppe-programmet:

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. nov. 2006 - 09:53

I 1997 stiftet sjefsutvikleren bak Lotus Notes, Ray Ozzie, sitt eget selskap Groove Networks. Ideen var å lage programvare for å la folk etablere sikre toveis og flerveis forbindelser over Internett, for å dele filer, tegninger, øyeblikksmeldinger, snakke til hverandre, samarbeide om prosjekter og så videre.

Grooves produkt ble lansert i oktober 2000 og vakte internasjonal oppsikt. Blant de mest interesserte var Microsoft. I mars 2005 kjøpte Microsoft selskapet, men hittil har Groove måttet kjøpes løst, og relativt få brukere har derfor stiftet bekjentskap med dette gruppeprogrammet.

Hensikten med oppkjøpet var å styrke Microsofts evne til å møte behovene til organisasjoner av alle størrelser, som i stadig større utstrekning oppretter grenseløse prosjekter mellom ansatte, kunder, partnere, leverandører og andre. Groove skal utvide Microsofts produkter innen samarbeid med sanntids serverbaserte «peer to peer»-løsninger.

    Les også:

Nå kommer Groove som en del av Office 2007-pakken, vel å merke Enterprise og Ultimate-utgavene. Programmet går i prinsippet ut på å sette opp et arbeidsområde, invitere andre brukere til å delta og bedrive utveksling av filer, kommentar, timeplaner og mye annet. Dataene utveksles synkroniseres kryptert mellom brukerne ved hjelp av P2P-teknologi.

Klikk her for å se Groove 2007 i bruk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.