Her er Oracles hemmelige oppkjøpsliste

Dersom Oracle-sjef Larry Ellison ikke får kjøpe Peoplesoft, så det finnes det andre IT-kjemper som kan slukes.

Dersom Oracle-sjef Larry Ellison ikke får kjøpe Peoplesoft, så det finnes det andre IT-kjemper som kan slukes.

Verdens nest største programvareselskap, Oracle, ønsker å kjøpe konkurrenten Peoplesoft. Det er ennå ikke avklart om selskapet lykkes med det. Uansett finnes det en rekke andre oppkjøpskandidater for Oracle.

Oracles forsøk på å kjøpe opp Peoplesoft er nå til vurdering av myndighetene i USA. I sammenheng med denne saken har det amerikanske justisdepartementet offentliggjort en hemmelig liste over ni aktører som Oracle tidligere har vurdert å kjøpe, skriver Yahoo.com.

Dersom Oracle får nei fra konkurransemyndighetene om å kjøpe PeopleSoft, så det finnes det en rekke kandidater på denne listen selskapet kan kjøpe opp. Det gjelder blant annet store selskaper som BEA, Sybase, Business Objects, Lawson Software, Cerner og Sungard.

Oracle har tidligere vurdert å kjøpe opp Lawson Software og J.D Edwards & Co. Disse selskapene ble imidlertid kjøpt av PeopleSoft og EMC i fjor.

Amerikanske analytikere tror BEA, Siebel og Mercury Interactive er mulige kandidater. SAP og Microsofts samtaler viser at SAP muligens er til salgs, men en fusjon mellom Oracle og SAP vil aldri bli godkjent av konkurransemyndigheter i USA og EU.

    Les også:

Den amerikanske antitrusteksperten og professoren Preston McAfee mener at en mulig fusjon mellom de store aktørene i markedet kan gi kraftige prisøkninger. Han anslår at prisene kan bli så mye som 30 prosent høyere dersom Oracle kjøper Peoplesoft, ifølge Yahoo.com.

Til toppen