Her er Samsung nye supermobil

Galaxy S III kommer i salg i Norge allerede om få uker.

Mobilsjefen i Samsung, J.K. Shin, viser fram Galaxy S III for første gang.
Mobilsjefen i Samsung, J.K. Shin, viser fram Galaxy S III for første gang. (Bilde: Samsung)

Galaxy S III kommer i salg i Norge allerede om få uker.

Samsung avduket i dag Android-smartmobilen Galaxy S III under et arrangement i London, etter flere måneder med særdeles mye rykter om hvordan mobilen ville bli.

De mest fantasifulle ryktene var nettopp fantasier, men samtidig førte det til at forventningene har vært høye og at Samsung måtte levere noe ekstraordinært for at de potensielle kundene ikke skulle bli skuffet.

Om Galaxy S III nå svarer til forventningene, må den enkelte avgjøre.

Det som først og fremst skal gjøre Galaxy S III unik, er at den i større grad enn andre mobiler skal forstå brukerens intensjoner. Blant annet bruker den HD-kameraet på forsiden til å holde øye med brukerens øyne, slik at skjermen ikke slukkes så lenge brukeren ser på den. Mobilen skal også forstå talekommandoer bedre enn tidligere, men som alltid er det begrensninger i hvilke språk som støttes, og norsk er som vanlig ikke blant disse.

Deling og det sosiale er sentrale i funksjonaliteten til den nye mobilen. Blant annet kan man ta et bilde av en gruppe mennesker, og mobilen vil deretter umiddelbart foreslå at det deles med alle de personene på bildet som den kjenner igjen.

Samsung har også videreutviklet Android Beam-funksjonen fra Galaxy Nexus. En ny og raskere funksjon – S Beam – kombinerer NFC med WiFi Direct og skal gjøre det svært raskt og enkelt å overføre for eksempel et bilde mellom to slike mobiler som holdes i nærheten av hverandre.

Samsung Galaxy S III
Samsung Galaxy S III Bilde: Samsung

Galaxy S III leveres med 4,8 tommer Super AMOLED-skjerm med 720 x 1280 pikslers oppløsning. Samsung lover at denne skal fungere godt også i skarpt lys. Mobilen er 8,6 millimeter tykk og veier 133 gram.

Mobilen drives som tidligere offentliggjort av en 1,4 GHz, firekjernet Exynos-prosessor som skal levere dobbelt så høy ytelse som systembrikken kjent fra Galaxy S II, men med 20 prosent lavere effektforbruk. RAM-størrelsen er på 1 gigabyte. Det utskiftbare batteriet har en kapasitet på 2100 mAh.

Hovedkameraet har fortsatt oppløsning på 8 megapiksler, men er forbedret. Blant annet er det klart til å ta bilder på under et sekund. Kameraet aktiveres enkelt ved å berøre skjermen samtidig som du vrir på telefonen. Det kan ta inntil 20 bilder i serie med 3,3 bilder i sekundet. Best Photo-funksjonen sørger for at det tas åtte bilder raskt, før det beste bildet velges.

Mobilen skal leveres med 16, 32 eller 64 gigabyte internt minne, samt støtte for microSD-kort.

Galaxy S III kommer i to ulike farger.
Galaxy S III kommer i to ulike farger. Bilde: Samsung

Under presentasjonen viste Samsung fram en mengde tilleggsutstyr til mobilen, blant annet for trådløs lading av mobilen og trådløse overføring til HDMI.

Sammen med mobilen tilbyr Samsung egne tjenester for kjøp og nedlasting av spill, musikk og video. I alle fall musikktjenesten skal lanseres globalt.

Galaxy S III skal lanseres i Europa den 29. mai. Dette er en 3G-utgave, mens en 4G-versjon kommer i salg i blant annet USA i løpet av sommeren.

Veiledende pris i Norge er 5300 kroner, men det er uklart hvor mye intern lagringsplass som er inkludert da. Den leveres i to farger, «pebble blue» og «marble white». Materialvalgene er de samme som tidligere.

Flere nettsteder har for lengst fått teste mobilen, blant annet CNET.

    Les også:

Til toppen