Her er Samsungs nye drømme-maskin

Her er Samsungs nye drømme-maskin

Det dukker opp stadig nye typer mobil dataløsninger. Her er Samsungs nye Wimax-terminal.

En mobil er for liten og en bærbar PCer er for stor i mange sammenhenger. En rekke aktører girer derfor opp forsøkene på å lokke kundene med nye formater for store lommer. Nokia har lansert en Linux-maskin, mens Microsoft har lansert Origami-konseptet.

    Les også:

Foreløpig er det bare Samsung som har laget en Origami-maskin, men Q1 fikk en lunken mottakelse. Nå forsøker Samsung seg igjen, men med flere nye vrier.

SPH-P9000 heter deres nye såkalte "Mobile Intelligent Terminal". Enheten har bare en 5 tommers skjerm, men tastaturet kan brettes ut for å øke skrivehastigheten. Man kan også brette vekk tastaturet helt og få en tablet-maskin når man bare for eksempel skal se på video. Enheten har en 30 GB harddisk og full Windows XP, men det er ikke annonsert noen pris.

Enheten kan kommunisere over mobilstandarden CDMA, som er vanlige i Sør-Korea og USA, men den kommer først til sin rett når den kommer seg på Mobil Wimax, etterfølgeren til dagens WLAN trådløse datanett.

Samsung er dog noe tidlig ute - det er langt mellom Wimax-nettene foreløpig, her i Norge er det bare Gjøvik-traktene som er dekket av den lynraske, trådløse teknologien. Og de første nettene støtter bare stasjonær Wimax med faste, rettede antenner.

På denne Samsung-siden kan du lese mer om SPH-P9000.

Til toppen