Her er sjefskandidatene til Apple

Hvem vil bli den nye sjefen for Apple Computer? digi.no vil gi deg en oversikt over mulige kandidater til denne utsatte stillingen. Når det endelige svaret kommer? Snart, håper vi.

Hvem vil bli den nye sjefen for Apple Computer? digi.no vil gi deg en oversikt over mulige kandidater til denne utsatte stillingen. Når det endelige svaret kommer? Snart, håper vi.

Tenk på den stas, glitter og rikdom som venter den som kan redde meitemarkenes angrep på eplet. Hvem kan bli gartneren som kan hjelpe eplet å bli kvitt disse markene? Det er ti riddere der ute som kan være aktuelle. La oss i hvert fall håpe at den som skal overta vil ha "grønne fingre". Det er mye som vil gjøres og det kreves en mann med visjoner. Her er den uformelle listen (i tilfeldig rekkefølge):

Bill Campbell

Campbell har tidligere vært medlem av ledelsen i Apple og Claris Corp. Han er nå sjef for Intuit Inc. og ble nylig valgt inn i Apple-styret.

Positivt: Bill Campbell både kjenner Apple og ser på Apple som en utenforstående.

Negativt: På minussiden er det lite sannsynlig at han vil gjøre noen radikale forandringer og han har også sagt at han ikke vil ha jobben.

Steven Jobs

Du vet hvem...

Positivt: Han har visjon, karisma og har faktisk startet Apple. Han kan Apple. Jobs er den investorene vil ha.

Negativt: Han har i et brev til de ansatte i Pixar lovet å fortsatt være sjef der. Han er nå styremedlem og syntes selv det får være nok.

George Fisher

Før han satt seg i sjefsstolen i Eastman Kodak var han sjef i Motorola. Motorola er en av Apples klonemakere

Positivt: Med hans bakgrunn innen kommunikasjon og bildebehandling kan han bli Apples redningsmann.

Negativt: Kodak er i dag i trøbbel på mange fronter. Hva har han egentlig gjort der?

Joel Kocher

Tidligere markedsføringsguru hos Dell Computer. Sluttet akkurat som sjef for Power Computing, Apples største konkurrent på Macintosh maskiner.

Positivt: Han vet hvordan Mac-markedet fungerer. Kjent for å være veldig motivasjonsskapende hos sine ansatte

Negativt: Jobs liker ikke Apples klonestrategi og Kocher er den som har gått skarpest til angrep på Jobs. De to er fundamentalt uenig om dette viktige spørsmålet. Siden Jobs er med i utvelgelsesteamet så er det lite sannsynlig at han blir valgt. Dette til manges ergrelse.

Mike Murdock

Ingen vet hvem han er. Men han har skrevet brev til Apples styre og sagt at han vil bli sjef for Apple.

Positivt: Han tar jobben for kun USD 80.000 i året.

Negativt: - Jeg har ingen erfaring med å lede store selskaper, jeg har ingen utdannelse og jeg har ingen penger å bidra med, skrev han til styremedlemmene. Kanskje det er det som trengs? De forrige sjefene har jo nettopp oppfylt disse "kriteriene".

Olafur Johann Olafsson

Islandsk (!) romanforfatter (!!) som har vært sjef for Sony Interactive Entertainment. Han var blant annet sjef for lanseringen av Sony PlayStation.

Positivt: Ung, forståelse av nettet (han er høyteknologiinvestor og eier mange Internett kaféer og eksotisk. Han kan unngå dype fjorder!

Negativt: Reykjavik er ikke verdens største Mac-marked

John Warnock

Tidligere høyt oppe i Apple-hierarkiet. Nå er han midt oppi en omstillingsprosess hos Borland International Inc.

Positivt: Han kjenner Apple

Negativt: Apple vil tilsynelatende ha en utenforstående person.

Larry Ellison/Bill Gates

Nei, jeg tror ikke disse herrer er rett for denne jobben.

Til toppen