DATALAGRING

Her er svenskenes nye lovforslag om datalagring

Regjeringen i Sverige har lagt fram et nytt lovforslag om lagring av mobildata. Bedre enn ingenting, mener sikkerhetstjenesten Säpo.

Illustrasjonsfoto av lagringsløsning.
Illustrasjonsfoto av lagringsløsning. Bilde: Colourbox
27. feb. 2019 - 11:01

Forslaget innebærer at opplysninger om hvor mobiltelefoner har befunnet seg, skal lagres av teleoperatørene i to måneder. Informasjon om hvem som har snakket med hverandre, må lagres i seks måneder.

Tidligere var det i prinsippet krav om å lagre all trafikk til og fra datamaskiner og mobiltelefoner i seks måneder i Sverige. Men en dom i EU-domstolen 2016 satte en stopper for denne praksisen.

Dermed har regjeringen utarbeidet et forslag med mer begrensede muligheter for politiet når de trenger å hente ut teleinformasjon i etterforskningen av straffesaker.

Sikkerhetstjenesten Säpo skulle helst sett at den opprinnelige praksisen ble gjeninnført. Säpo beskriver regjeringens alternative løsning som «bedre enn ingenting», ifølge nyhetsbyrået TT.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.