Her er teknologi-floppene i 2002

En lang rekke produkter og teknologier ble lovet i salg i 2002. Her er listen over floppene:

En lang rekke produkter og teknologier ble lovet i salg i 2002. Her er listen over floppene:

IKT-bransjen raser fremover, men mange teknologier, standarder og satsninger lykkes ikke. digi.no har bladd litt i sine arkiver og satt sammen en liste over noen av det du ikke fikk kjøpe eller valgt å si nei til i året som snart er over. Men listen er ikke komplett. Vi vil gjerne ha dine forslag. Send dem til er@digi.no.

1: UMTS. Neste generasjons mobiltelefoner med bredbånd, kamera og video skulle ha ligget i lommene til mange av oss. Niks, i min jakkelomme ligger det en GSM-telefon.

2: Intel Itanium 2. I år skulle salget av Intels 64-bits prosessorer Itanium og Itanium 2 ta av. Fasiten er at det er solgt noen håndfuller med servere og arbeidsstasjoner i Norge.

Les også

3: Trådløst Internett. Punkt til multipunkt trådløst Internett skulle bli et vanlig måte for privatbrukere å koble seg opp med, men det ble med forsøkene.


4: Papir-skjermer: Philips, 3M, Xerox og E Ink skulle lansere papir-skjermer - bøyelige plastfilmer som kan vise både sort/hvitt og farger - i løpet av 2002.

5: VDSL-linjer. Arvtageren til ADSL, med en fart på 25-50 Mbit i sekundet skulle vært i salg nå.

6: Norsk PC-Linux: Skolelinux skulle lage en norsk, lett-installert Linux-pakke for PCer. Utsatt til mars 2003

Les også


7: Bluetooth overalt: Foreløpig er det stort sett bare noen dyre mobiler som har Bluetooth. Konkurransen med WLAN blir stadig tøffere.

8: Elektroniske ID-brikker (e-tags) som for merking av varer og gjenstander.

9: Biometri, pålogging med finger, øye og stemmegjenkjenning. Nei, først nå kommer det en lommemaskin fra HP med finger-pålogging.

Les også

10: Mobil-posisjonering. Med en nøyaktighet på noen hundre meter har bruken foreløpig ikke tatt av, for å si det forsiktig

11: Nettkontoer : Folk bruker kredittkort over Internett, men det er foreløpig relativt få som har skaffet seg en nettkonto

12: Digitale signaturer. Vil gi et sikrere Internett som kan brukes i kontakt med blant annet myndigheter. Foreløpig har bare noen helt få skaffet seg dette.

13: Digitale penner. Skulle la deg lagre det du skriver og sende det via mobilen. I salg, men ikke noen suksess.

14: Stemmegjenkjenning på PC (på norsk): Ikke i salg. Salget på engelsk har ikke tatt av.

Til toppen