Her er Telenors priser for 3G-bruk

Telenor lanserte i dag tidlig sitt 3G-nett. Slik blir brukerprisene, før og etter åpningstilbudene.

Telenor lanserte i dag tidlig sitt 3G-nett. Slik blir brukerprisene, før og etter åpningstilbudene.

Telenor åpnet i dag endelig sitt UMTS-nett, på dagen fire år etter at de og tre andre selskaper fikk konsesjonene av Samferdselsdepartementet.

Under en pressekonferanse i formiddag la Telenor Privat-sjef Berit Kjøl frem detaljene.

Telenor har investert rundt en milliard kroner i utbyggingen og skal bruke en halv til. I dag dekker 3G-nettet 70 tettsteder og byer i Norge, noe som vil stige til 130 i løpet av mars.

Telenor fokuserer på fire tjenester når de prater om sitt 3G-nett. Selskapet har forøvrig valgt å bruke betegnelsen 3G fremfor UMTS.

Tjenestene er: Mobil TV, videosamtale, videobeskjeder og mobilt Internett. For å ta i bruk det nye nettet og tjenestene, trenger brukere bare å kjøpe seg en 3G-telefon og flytte over SIM-kortet. Abonnement og alt annet følger med.

Her er prisene i kampanjeperioden:

Videosamtaler er gratis og bruken av Internett/Mobil TV koster maks fem kroner om dagen. Vanlige samtaler koster det samme som med dagens GSM-bruk.

1. februar er det slutt på oppstartskampanjen. Den største overraskelsen er kanskje at Telenor foreløpig ikke gjør noe direkte med GPRS-prisene. Det er dagens GRPS-priser som vil gjelde for UMTS, men det vil være en makspris per dag på 30 kroner.

Det er i utgangspunktet ikke så mye, men du skal ikke overføre så mye for å komme opp i maksprisene og et års forbruk av 30 kroner dagen er 10.950 kroner.

Det vil koste fra 1-10 kroner å se på TV-klipp, mens videosamtaler vil prises til 2,24 kroner per minutt for vanlige abonnenter. Kontantkortkunder vil betale 3,75 kroner per minutt.

Å ta opp et videosnutt og sende den som videomelding vil koste det samme som en MMS-melding - 2,50 kroner.

Telenor-forhandlere tilbyr foreløpig bare en telefon - Nokia 6630. For en eksisterende bruker som ikke vil binde seg på nytt, vil 6630 uten subsidier koster 4000 kroner. Med ny binding vil telefonen koster 2500 kroner, opplyste Kjøll.

Over nyttår vil Telenor også i samarbeid med Samsung tilpasse deres Samsung Z107-mobil. Det er ingen tekniske sperrer for å bruke andre, men de må instilles til Telenors nett og foreløpig kan du ikke gjøre slikt selv.

Men under pressemøte i dag så digi.no at Telenor-folk brukte flere typer telefoner, blant annet Sony Ericssons Z1010.

Til toppen