Her er Telenors tabbe-SMS

– Vi kan bare beklage. Dette var en menneskelig glipp.

Her er Telenors tabbe-SMS
(Foto: BTelenor, CC)

– Vi kan bare beklage. Dette var en menneskelig glipp.

Her er tekstmeldingen Telenor sendte til 20.000 bedriftskunder i morges.
Her er tekstmeldingen Telenor sendte til 20.000 bedriftskunder i morges. Foto: Leserbidrag

«Jeg fikk nettopp til min store skrekk og forferdelse vite at jeg har blitt ansatt i Telenor uten å vite om det! Jeg har heldigvis en jobb fra før og kan derfor ikke fortsette hos dere. Hvor lang oppsigelsestid har jeg, og hvor leveres oppsigelsen?»

Dette er bare én av flere reaksjoner på Telenors facebooksider, etter at selskapet tirsdag morgen sendte ut feil SMS til tusener av bedriftskunder.

I tekstmeldingen som starter med ordene "Kjære Telenoransatt!" skryter de av teknologien «4G Tale» eller det som på fagspråket blir kalt VoLTE (Voice over LTE). De gir også en kort forklaring om hvordan aktivere dette.

Sender ny SMS for å beklage

– Det har i dag gått ut SMS til 20.000 iPhone-kunder med en SMS-tekst som ikke var tiltenkt dem. De var alle bedriftskunder. Det var en tekst ment for ansatte i Telenor. Det er selvfølgelig sterkt beklagelig. Vi sender en ny SMS til disse kundene i løpet av kort tid hvor vi beklager feilsendingen, sier informasjonssjef Anders Krokan til digi.no.

Slik aktiverer du VoLTE (4G Tale) på iPhone.
Slik aktiverer du VoLTE (4G Tale) på iPhone. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Han betegner utsendelsen av feil tekstmelding som en menneskelig glipp.

VoLTE som kan gi bedre innendørs taledekning, raskere oppkobling og bedre lydkvalitet har fungert med enkelte telefoner fra Sony og Samsung en stund. Fra i våres har også iPhone 6 og nyere fått støtte.

Les om Telenors planer med VoLTE og den litt mindre kjente varianten VoWiFi.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen