KARRIERE

Her er verdens billigste nettbrett

Liten nyhet til millioner av studenter.

Himmelsk billig: Indiske studenter viser frem nye «Aakash» på lanseringen i New Dehli. Brettet har syv tommers berøringsskjerm med 800x480 piksler, veier 350 gram og kjører Android versjon 2.2 (Froyo).
Himmelsk billig: Indiske studenter viser frem nye «Aakash» på lanseringen i New Dehli. Brettet har syv tommers berøringsskjerm med 800x480 piksler, veier 350 gram og kjører Android versjon 2.2 (Froyo). Bilde: Reuters/PARIVARTAN SHARMA
5. okt. 2011 - 14:03

New Delhi (NTB-Ritzau-Reuters): India slipper onsdag det som er blitt kalt verdens billigste datamaskin. Studenter skal kunne kjøpe maskinen for den nette sum av cirka 200 kroner.

Den lille datamaskinen har fått navnet Aakash, som betyr himmelsk. Ifølge indiske myndigheter er den i første omgang laget i 100.000 eksemplarer, men skal innen kort tid bli tilgjengelig for millioner av studenter.

Aakash-maskinen er utviklet av det britiske firmaet DataWind, men produseres i India. En målsetting bak utviklingen av maskinen har vært at India skal ta igjen noe av forspranget land som Brasil, Russland og Kina har når det gjelder å gjøre informasjonsteknologi tilgjengelig for befolkningen.

I India er antallet med tilgang til Internett 15 ganger høyere i 2010 enn i 2000. likevel er andelen av befolkningen som har tilgang til nett kun 8 prosent. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.