FORBRUKERTEKNOLOGI

- Her er verdens raskeste mobil

LG først med tokjernet prosessor i mobilen.

LGs Optimus 2X selges i Korea fra januar. Det oppgis ikke når, men modellen skal senere lanseres også i europeiske land.
LGs Optimus 2X selges i Korea fra januar. Det oppgis ikke når, men modellen skal senere lanseres også i europeiske land. Bilde: LG
16. des. 2010 - 15:35

Verdens første smartmobil med tokjernet prosessor ble lansert i Seoul i natt. Det melder den sørkoreanske elektronikkgiganten LG Electronics.

LGs «Optimus 2X» er utstyrt med Nvidias ARM-baserte Tegra 2-brikke. Prosessoren har to Cortex-A9-kjerner på 1 gigahertz.

Flere mobilprodusenter ventes å ta i bruk denne fremover, men LG er altså førstemann ut.

- Dette er verdens raskeste smarttelefon, skriver selskapet i en pressemelding.

Konfigurasjonen skal gi høy ytelse på avspilling av lyd og video, men likevel være strømgjerrig. Skjermen oppgis å være fire tommer WVGA.

Full HD

Optimus 2X har HDMI-utgang, og støtter både opptak og avspilling av video i 1080p. Med såkalt HDMI mirror-teknologi vil avspilling på eksempelvis en tv-skjerm også vises i full HD.

Videre har kamera foran (1,3 megapiksler) og bak (8 megapiksler). Mobilen har også akselerometer og gyroskop, slik vi har blitt vant til fra andre toppmodeller.

Lagringskapasiteten er på 8 gigabyte, med mulighet for utvidelse til 32 gigabyte med microSD-kort.

I første rekke tilbys smartmobilen med Android versjon 2.2 («Froyo»), men det opplyses at det senere blir mulig å oppgradere til Android 2.3 («Gingerbread»).

Optimus 2X skal presenteres nærmere på den store teknologimessen CES i Las Vegas neste måned.

- Pris og tilgjengelighet for det nordiske markedet blir kunngjort på et senere tidspunkt, heter det i en pressemelding.

LG ser ikke ut til å oppgi verken vekt eller størrelse på modellen. Av øvrige egenskaper kan nevnes micro-USB-spor og et batteri på 1500 mAh.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.