Her hacker han Windows Phone 7

- Dette er en forsmak på hva som kommer senere.

16. nov. 2010 - 11:41

Den australske utvikleren Chris Walsh skal ha sikret seg systemtilgang til Microsofts flunkende nye mobiloperativsystem.

Metoden kan vise seg å være første skritt mot en såkalt «jailbreaking» av Windows Phone 7, altså muligheten til å installere uautorisert programvare.

Microsoft tilbyr ikke utviklere systemtilgang til operativsystemet. Offisielt kan ikke tredjepart kjøre naturlig (native) kode. I stedet blir programvaren kjørt i en «sandkasse» med utviklingsplattformene Silverlight eller XNA, med sine respektive programmeringsgrensesnitt mot den underliggende arkitekturen.

Fant kode hos Samsung

I forrige uke ble det oppdaget at Samsung har lansert en applikasjon kalt «Network Profile» som faktisk benytter native kode.

På innsiden av den komprimerte Silverlight-pakken (XAP) ble det funnet flere DLL-filer som lenker til COM-objekter i systemet. Dette ble rapportert av brukeren «hounsell» på nettstedet xda-developers.

Basert på disse opplysningene har Walsh lykkes med å lage et program som kjører med systemtilgang. I et blogginnlegg forklarer han mer om prosessen.

Senere la han ut et nytt blogginnlegg med videobevis på at han har sikret seg tilgang på rotnivå.

- Dette er en forsmak på hva som kommer senere, skriver han.

I dette tilfellet er programmet overført til en utviklertelefon.

Neste skritt kan vise seg å bli en verre utfordring: Å få kopiert koden inn på en helt ordinær Windows Phone 7-mobil. Et slikt program vil naturligvis aldri bli godkjent for distribusjon gjennom Microsofts Marketplace.

Walsh lover imidlertid å dele kildekoden i løpet av et par dager, til glede for andre i utviklermiljøet som ønsker å bidra i jakten på en fullverdig jailbreak-løsning.

Kilder:
Dailytech
IStartedSomething

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.