Her kan du bruke Netcoms supernett

Turbo 3G gir ikke bare større fart, responstiden forbedres også kraftig. Her er den nøyaktige listen over hvor det er dekning:

Her kan du bruke Netcoms supernett

Turbo 3G gir ikke bare større fart, responstiden forbedres også kraftig. Her er den nøyaktige listen over hvor det er dekning:

Netcom lanserte sitt nyt turbo 3G nett torsdag denne uken. Det har en begrenset utbygging, men er man heldig og bor på de rette stedene kan man få glede av høye hastigheter allerede i dag.

    Les også:

11 basestasjoner gir HSDPA-dekning til Netcom kunder som bor eller jobber på disse stedene:

  • Nydalen
  • Sagene
  • Toshov
  • Bjølsen
  • St. Hanshaugen
  • Ullevål

Det er et begrenset område, men Netcom lover en rask utbygging til resten av befolkningen i den mest sentrale delen av hovedstaden.

- Innover i mai bygger vi videre og dekker hele oslo-gryta, det vil si i innenfor Ring 3, når kalenderen snur om til juni, sier Øyvind Vederhus, informasjonsrådgiver i Netcom.

Netcom valgte å åpne nettet sitt på et tidlig tidspunkt selv om de foreløpig har få basestasjoner og selv om alt ikke er helt på plass ennå. Det betyr at Netcom ikke kan garantere at alt fungerer til enhver tid, selv om erfaringene fra den interne testperioden har vært svært god.

- Selvsagt vil det variere litt, selv innenfor disse områdene, ettersom vi skrur mens vi er live, sier Vederhus.

I tillegg til at hastigheten økes kraftig, blir responstiden mye kortere med HSDPA.

- Svartiden halveres i forhold til 3G. Svartiden blir nå så lav at det vil flyte godt også med terminalserver løsninger som for eksempel Citrix, sier Arne Igesund, tjenestesjef for data og ansvarlig for HSDPA-prosjektet i Netcom.

Terminalservere krever ikke så mye båndbredde, men hvis svartiden er for treg kan brukerne merke at det henger når de beveger på musen. Med turbo 3G skal det problemet være løst og det kan åpne for mer mobil bruk av terminalservere i tiden fremover.

Til toppen