Her kan du laste ned Service Pack 2

Vanlige brukere må vente, men Microsoft har i det stille lagt ut Service Pack 2 for Windows XP for IT-sjefer. Her er hvordan du finner frem.

Vanlige brukere må vente, men Microsoft har i det stille lagt ut Service Pack 2 for Windows XP for IT-sjefer. Her er hvordan du finner frem.

Microsoft er endelig ferdig med den største oppgradering av Windows XP til nå - Service Pack 2. Men den er enda ikke lagt ut til nedlastning - for vanlige brukere. På forsiden av Microsofts hjemmesider står det "Coming soon" og en rekke råd om hvordan du skal skru på automatisk oppdatering for å motta Service Pack 2 når den blir tilgjengelig.

Men du kan laste den ned allerede, for Microsoft har åpnet for alle sine utviklere og andre som har behov for den mest komplette pakken.

På denne siden finner du SP2 til Windows XP

Brynjar Skaugvik i Microsoft Norge bekrefter overfor digi.no at dette er den ferdige versjonen, men understreker at det bare er den engelske versjonen som er ferdig. Den kan ikke installeres på norsk Windows XP.

Det er mange profesjonelle norske brukere som benytter engelske XP, blant annet for å få nyheter tidlig, og kan nå altså kjøre i vei. SP2 er en meget omfattende oppgradering av sikkerhetssystemene i Windows XP, blant en helt ny brannvegg. I tillegg inneholder SP2 en rekke oppgraderinger av grafikksystemet Direct X.

Pakken du her kan laste ned innholder SP2 og en rekke tilleggselementer for IT-administratorer som skal rulle ut SP2 til mange PCer. Dette gjør at nedlastningspakken er på hele 272 MB.

Brukere av norsk XP må vente litt.

- Vi forventer at den norske versjonen av Service Pack 2 blir klar i midten av september, forteller Skauvik.

Til toppen