Her kan du regne ut dine telekostnader

Nå skal Post- og teletilsynet presse prisene. Tre kalkulatorer som ble lansert i dag skal la deg sammenligne alltid oppdaterte telepriser.

Stortinget, Samferdselsdepartementet og Post- og teletilsynets telepolitikk har ett mål om dagen: Å få ned prisene.

Bransjen selv, frontet av mektige Telenor, forsøker å bremse så godt de kan, men nå kan bransjen miste et av sitt beste våpen - forvirrende og ikke-sammenlignbare priser.

Ulike bindingsperioder, ditto innmeldingspriser, egne priser for å ringe i eget nett kontra til andres - dette er bare noen av prisfaktorene som påvirker totalprisen.

Med et klart ris bak speilet, har Post- og teletilsynet "overtalt" alle norske teleoperatører til å supplerer priser til flere nye "telepris-kalkulatorer".

Som digi.no skrev i forrige uke, har tilsynet nå åpnet nettstedet www.telepriser.no. Der finner du tre kalkulatorer som lar deg sammenligne og regne ut priser for bruk av mobil, fastlinje og Internett.

- Det er vanskelig for vanlige folk å innhente og sammenligne priser i dag, sier informasjonssjef Anne Marie Storli i Post- og teletilsynet til digi.no.

I motsetning til enkelte andre tjenester, vil www.telepriser.no ha oppdaterte priser, for teleselskapene skal selve melde inn priser og tilbud. De vil dog bli sjekket før tilsynet publiserer dem.

Til toppen