BEDRIFTSTEKNOLOGI

Her kan du synse om Windows 8

Microsoft vil ha dialog med utviklere og brukere.

Bilde: Microsoft

Microsoft er omsider klar for å prate om sitt neste operativsystem, noen måneder etter at deler av grensesnittet ble demonstrert for første gang.

Frem mot neste års lansering skal ingeniørene dele inntrykk og detaljer om utviklingen av Windows 8, slik de gjorde også før syveren kom.

Windows-direktør Steven Sinofsky åpnet denne uken bloggen «Building Windows 8», som skal være en toveis kanal med kundene.

- Nå er vil klare for å starte en åpen dialog med alle som prøver forhåndsversjonen de kommende månedene, skriver han.

Med Windows 8 sier Microsoft at de har tenkt helt nytt om hvordan operativsystemet fungerer, helt fra brikkenivå til brukeropplevelser.

Det som er kjent så langt er at Windows kommer i utgave som støtter også ARM-baserte brikker, samt til Intel som før. Et nytt brukergrensesnitt er på plass, som angivelig er like egnet for pekeskjerm som tradisjonell styring med mus og tastatur, og som minner sterkt om det flisbaserte metro-grensesnittet til Windows Phone.

Dessverre byr ikke Sinofsky på flere nyheter i åpningen av bloggen, men signaliserer at dette kommer i ukene fremover.

Det ligger i kortene at Microsoft holder igjen til nye avsløringer på utviklerkonferansen Build, som avholdes 13.-16. september i California.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.