FORBRUKERTEKNOLOGI

Her knekker Lenovos heftige gaming-mobil som en kvist til 10.000 kroner

Gikk i stykker da testeren forsøkte å bøye telefonen med hendene sine.

Lenovos nye gaming-mobil sviktet under test.
Lenovos nye gaming-mobil sviktet under test. Skjermbilde: JerryRigEverything
9. apr. 2021 - 19:00 | Endret 14. apr. 2021 - 08:34

(OPPDATERT: Saken er oppdatert onsdag 14. april med uttalelse fra Lenovo.)

Innmaten i det nye vidunderet som Lenovo avduket i går må kunne klassifiseres som nokså heftige greier, men så er dette en selverklært kraftplugg av en gaming-mobil.

Legion Duel 2 er utstyrt med Snapdragon 888-prosessor, 5G-samband, en gedigen AMOLED-skjerm på 6,92 tommer med 144 Hz oppfriskningsfrekvens, doble ladeporter, doble vifter (!) og en batterikapasitet på romslige 5 500 mAh.

Den kinesiske produsenten har lagt ambisjonsnivået høyt for å oppnå «ekstrem ytelse» og det de kaller en «revolusjon» og «cutting edge»-funksjonalitet, ment å gi konkurransefordeler i spill.

Uheldigvis for Lenovo, så har slike spesialiserte gaming-mobiler fått et rykte på seg for å være skjøre greier, som lett går i stykker. Slik er det også med Duel 2, ifølge Android Police, som har fanget opp en brukertest utført av Youtube-kanalen JerryRigEverything.

Til vertens store overraskelse knekker enheten som en tørr kvist, da han forsøker å bøye mobilen med hendene sine. The Verge, som omtaler det hele som «spektakulært», legger til at dette skjer like etter at testeren gir uttrykk for at han overhodet ikke er bekymret for at mobilen skal tåle behandlingen. Se selv omtrent 8:40 ut i innslaget.

Senere knekker han også den andre siden. Begge deler ser ut til å svikte på samme måte langs en plastforing med enhetens antenne.

Legion Phone Duel 2 skal etter planen lanseres også på det norske markedet, der den får en veiledende pris fra 9.990 kroner. Lenovo tilbyr i skrivende stund en rabatt på 1.000 kroner ved forhåndsbestilling. Lanseringsdato i Norge er 10. mai.

Lenovo: – Usannsynlig scenario

Etter at denne artikkelen ble publisert har Lenovo sendt oss en uttalelse via selskapets norske PR-kontakt, som sier følgende:

«Lenovo-produkter, inkludert Lenovo Legion Phone Duel 2, er kvalitetstestet i et kontrollert laboratoriemiljø som simulerer virkelig bruk og oppfyller globale standarder for produktsikkerhet, holdbarhet, ergonomi og lovkrav. Et pre-produksjonseksemplar av den nye Lenovo Legion Phone Duel 2 ble sendt til den amerikanske Youtuberen kjent som JerryRigEverything. Han er kjent for å gi innsikt ved å bøye og ødelegge smarttelefoner, og videoene er populære for underholdningsformål og gjenspeiler ikke nødvendigvis vanlige bruksscenarioer. I videoen erkjenner også testeren at dette er et usannsynlig scenario i den virkelige verden, og antyder at produktet ville fungert bra under normal bruk.»

Utviklingen av hjerneimplantater går raskt på grunn av ny teknologi og nye, store firmaer som Neuralink og Synchron, der det gjøres store investeringer. Neuralinks brikke er på størrelse med en mynt.
Les også

Kappløp om hjerneimplantat – ett settes inn via blodårene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.