Her kommer listen over savnede

Klokken 11.30 i dag offenliggjør politiet listen over de norske savnede på sine nettsider.

Klokken 11.30 i dag offenliggjør politiet listen over de norske savnede på sine nettsider.

Mens Thailand raskt kom i gang med hjemmeside over antall savnede, vil det først senere i dag bli lagt ut en liste over antall savende i Norge.

Kripos-sjef Arne Huuse skal nå i morgentimene være i møte i Politidirektoratet (POD) for å diskutrere formen på offentliggjøringen. Kripos forteller til digi.no at politiet vil først ta kontakt med de pårørende før de legger listen ut for offentligheten.

Det er spesielt UD som blir kritisert for å ha forsinket arbeidet. Politiet har nemlig et nyinnkjøpt registreringsprogram for krisehåndtering som ble anskaffet rett før jul. Ifølge Aftenposten skal representanter for Kripos, Oslo-politiet og POD i samarbeid med Sverige og Danmark i flere år ha samarbeidet om et felles katastrofeoffer-register, kalt DIR eller Disaster identification register.

Det er dette registreret Danmark har brukt da de i går la ut listen over 268 savnede dansker på Internett. Raske tilbakemeldinger førte til at listen ble kortet ned til under halvparten, mens nye navn kom til.

Oslo-politiet skal allerede 2. juledag ha startet opp med registreringen av savnede med det nye registreringsverktøyet, men ble stanset av UD 3. juledag. Departementet ønsket selv å håndtere registreringen.

Da politiet overtok listene på torsdag, bekreftet både UD og politidirektør Ingelin Killengreen at listene var ufullstendig og hadde faktiske feil, skriver Aftenposten.

- Jeg synes det er uheldig at UD skulle håndtere oppgaver de ikke er trent til. Politiet har investert i et datautstyr og har folk til å ta seg av arbeidet på en profesjonell måte, sier IKT-Norge-sjef Per Morten Hoff til digi.no.

Listen vil bli publisert på denne siden.

digi.no kommer tilbake til saken når politiet har offentliggjort listen.

Til toppen