JUSS OG SAMFUNN

Her starter Internett

Microsoft vurderer å kalle sin nye, store inngangsport til Internett for start.com, skriver Per Siljubergsåsen i dagens stjernestreif.

Per Siljubergsåsen
25. mai 1998 - 11:45

"
Internett starter ved pluggen i veggen. Trodde America Online, Telenor og Oslonett. Internett starter med nettleseren. Trodde Netscape. Internett starter ved portalene. Tror Microsoft.

Netscape er i en omstruktureringsprosess. Fra å være et programvarehus, skal de nå bli den største portalen mot innhold på nettet. Netscape skal samarbeide med Excite om søkemotoren. Excite er i dag den nest største portalen. Yahoo!, den aller største portalen, droppet i forrige uke alliansen med AltaVista. Yahoo! kjøper i stedet søketeknologien til Inktomi. Den

samme teknologien som brukes av HotBot, den raskest voksende søkemotoren på nettet.

Microsoft er et halvt år forsinket med utviklingen av sin store portaltjeneste. For at det ikke skal være noe tvil om hvor Internett skal starte, vurderer Microsoft å kalle sin tjeneste start.com. Du kan nå prøve forløperen til denne tjenesten på home.microsoft.com. (Peker oppe i høyre spalte.)

Hvorfor alt snakket om hvor Internett starter? Fordi det er der pengene ligger. Det gjelder å kontrollere forbrukernes startpunkter mot innhold på nettet. Å kontrollere innholdet har mindre verdi. Men til innholdsleverandørenes "velsignelse" starter Internett et hakk nærmere innholdet for hver nye bølge av innovasjon.

"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.