Her tjener kunden på selvbetjeningen

De gode betingelsene i Bank Norwegian har gitt Erik Jensens nettbank en pangstart.

Her tjener kunden på selvbetjeningen

De gode betingelsene i Bank Norwegian har gitt Erik Jensens nettbank en pangstart.

Norwegian vil ha flere ben å stå på utover fly, og har på to måneder startet opp både nettbank og mobilselskap.

Med synergier fra flyselskapet tror banksjef Erik Jensen at banken uten vanskeligheter skal klare 150.000 nye nettbankkunder innen to år.

Allerede da banken ble etablert 19. november i fjor, var 25.000 nye nettbankkunder innlemmet i konseptet. Pangstarten skyldes Norwegians nye fordelsprogram Norwegian Reward som mottok 15.000 kredittkortsøknader på en uke.

Etter at bonusfordelen har blitt stadig dårligere gir Norwegian Reward brukeren minimum en prosent tilbake ved alle kredittkjøp, bortsett fra flyreiser innenlands med Norwegian. Ved kjøp av utenlandsreiser hos Norwegian får man opptil 20 prosent bonus ved reiser til full pris. Betaler man en flyreise på 3.000 kroner betyr det altså 600 kroner i bonus som kan tas ut i nye reiser.

Erik Jensen var med på å starte den Vollvik-eide nettbanken YA bank som ble etablert for snaue to år siden. Bank Norwegian har blitt beskyldt for å være en ren kloning av YA bank.

    Les også:

Jensen medgir at det vil være flere likheter, både i form av gebyrfrie konti, gunstige innskuddsrenter og forbrukslån. Men i motsetning til YA bank vil Bank Norwegian også satse på boliglån etter hvert.

– Vår fordel er at vi kan dra klare synergier på flyselskapet, og får mye drahjelp derfra, sier han til digi.no.

Med Bank Norwegian er det tre rendyrkede nettbanker på markedet i dag, Skandiabanken, YA bank og Bank Norwegian. Disse har til sammen 500.000 kunder. Det betyr at de store gebyrbankene som kjører tradisjonell bankvirksomhet sitter fortsatt på 2 millioner kunder.

En del av disse vil Jensen ha over til sin nettbank, og han tror det bare er snakk om kort tid før kundene går lei av de tøffe gebyrene som blir lagt på tjenestene.

Hensikten med nettbank er at kunden skal gjøre oppgavene selv, men til gjengjeld skal de få gevinst av det i form av de beste betingelsene. Bank Norwegian gir for eksempel seks prosent i innskuddsrente fra første krone.

På drøye to måneder har Bank Norwegian fått 42.000 nettbankkunder. Finansiering skjer via innskudd fra privatkundene og renter i privatmarkedskonseptet. Jensen anslår forvaltningskapitalen til å være mellom syv til åtte millioner kroner.

Til sammenligning har YA bank 22.000 nettbankkunder.

Han er ikke i tvil om at konkurransen vil tilspisse seg framover, og han tror den nye Finansportalen vil være med på å lage føringer for dette. Mens det tidligere bare har vært individuelle rentebarometre som har tatt pulsen på gebyrer i bankene, vil Finansportalen på lik linje med det Post- og teletilsynet måler for teleselskapene, sammenligne bankprisene opp mot hverandre.

– Da vil det bli veldig åpenbart hvilke fordeler nettbank kan gi privatpersoner, sier Jensen til digi.no.

Til toppen