BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hermansen begravde rapport om plassering av mobiltelefoni i skrivebordet

Tormod Hermansen har i nesten to måneder holdt hemmelig en rapport som konkluderer med at mobiltelefoni-delen av det fusjonerte konsernet skal til Norge - av hensyn til IT Fornebu. Onsdag skal styret behandle rapporten etter to dagers gjennomsyn. Det er svenske Dagens IT som hevder dette i utgaven som kommer onsdag.

Pål Leveraas
7. des. 1999 - 21:33

NB! Etter at denne artikkelen ble publisert, har konserndirektør Arve Johansen kommet med følgende innsigelse.

Adm dir Tormod Hermansen fikk levert en utredning om mobiltelefoni allerede i midten av oktober, skriver Dagens IT i onsdagens utgave. Konklusjonen i rapporten er at mobiltelefoni skal legges til Norge, "til tross for at utredningen ikke kan vise til noen som helst fordeler med Norge", skriver den svenske avisen, som har fått lese rapporten.

Rapporten er laget av to svensker og to nordmenn i tillegg til mobilsjef Arve Johansen. Ikke overraskende konkluderte de to svenskene med at mobiltelefoni bør legges til Sverige, og de to nordmennene tilsvarende om Norge. Arve Johansens stemme ble derfor utslagsgivende. Johansen legger regionalpolitiske vurderinger til grunn, og skriver - fremdeles i følge Dagens IT:"Norge behøver ... av regional- politiske grunner å ha et sterkt forretnings- område"
Arve Johansen

"Sveriges allerede meget sterke IT-profil taler i stedet for at Norge av regionalpolitiske grunner behøver å ha et sterkt forretningsområde. Dette for ikke å komme i skyggen av Sverige og for å kunne skape en 'høyt profilert', sammenhengende mobiltele-konsern hvor man har stort utbytte av utviklingen i IT-parken på Fornebu."
Björn RosengrenFramtidsfabriken ABJonas Birgersson

:
"Bullshit. Hvor forretningsområdet skal ligge kommer til å bestemmes ut fra forretningsmessige grunner."


"Telianor"s styreformann Jan-Åke Kark har ikke sett utredningen, til tross for at avgjørelsen etter alt å dømme tas på styremøte onsdag, dersom børsintroduksjonen skal komme i land tidsnok.

- Jeg har ikke sett noen utredning, sa Kark til Dagens IT to dager før styremøtet.

digi.no lyktes ikke å oppnå kontakt med Arve Johansen eller Tormod Hermansen tirsdag kveld. Fungerende kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum er ikke villig til å diskutere saken, eller bistå til å opprette kontakt med de to.

- Jeg skal undersøke saken, og ringer tilbake senere, er det mest vesentlige han vil si til digi.no.

Fungerende konserndirektør Peter Pay i Telenor Norge sier til digi.no:

- Du vet at ingen i Telenor kommer til å kommentere dette. De som kunne kommentert det er Tormod Hermansen eller Arnfinn Hofstad. De skal skjermes nå. Det eneste jeg kan si er at dette med regionalpolitiske hensyn, det kan du bare glemme. Her er det forretningsmessige kriterier som er lagt til grunn, men det skal være balanse.

Tidligere relevante saker
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.