BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hermansen får sine milliarder

- Telenor har gitt klare signaler om at de trenger en betydelig kapitaltilførsel. Regjeringen er innstilt på å gi Telenor penger.

Øystein Kvistad
21. jan. 1998 - 21:41

Det sa statsminister Kjell Magne Bondevik til TV 2 onsdag kveld.

Dermed ser det ut til at Bondevik-regjeringen vil gi Tormod Hermansen et solid plaster på såret for at Telenors eier fant det for godt å bryte samtalene mellom Telia og Telenor. Det er snakk om et plaster til en verdi av tre milliarder kroner - det beløpet Telenors konsernsjef i fjor sommer ba Samferdselsdepartementet tilføre Telenor i ny egenkapital.

Bakgrunnen for Telenors forespørsel om ekstra egenkapital er blant annet at omfanget av interessante investeringer i utlandet viser seg å være vesentlig større enn antatt. Bare de to mobiltelefonprosjektene Telenor er med på i Tyskland og Hellas krever alene investeringer på fire milliarder kroner fra statsaksjeselskapets side.

Statsminister Kjell Magne Bondevik begrunner regjeringens inngripen i samtalene mellom Telia og Telenor med at de "ikke fant det naturlig å føre disse samtalene videre nå" fordi man ønsker å se "hvordan det nye konkurranseregimet fungerer".

- Vi har innført full konkurranse på telemarkedet fra nyttår. Å legge opp til en fusjon mellom Telia og Telenor før man har sett resultatene av denne konkurransen mente vi ikke ville være riktig, sier Bondevik.

Det er tvilsomt at Telenor/Telia-saken vil føre til regjeringskrise, selv om stortingsflertallet torsdag krever at regjeringen må sørge for at selskapene gjenopptar forhandlingene. Til TV 2 onsdag kveld, uttalte Kjell Magne Bondevik at regjeringen "vil lytte til hva partiene på Stortinget sier om saken".

- Som mindretallsregjering akter vi å opptre i samarbeid og samråd med flertallet på Stortinget, sa Bondevik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.