RESULTATERFINANS

Hermansen haler i land BaneTele

Gamle-sjefen Telenor, Tormod Hermansen, sikret seg i dag endelig halvparten av BaneTeles viktige nett.

16. nov. 2006 - 13:46

Bredbåndsalliansen, men tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen i spissen, fikk i dag endelig undertegnet avtalen om kjøpet av BaneTele.

Bredbåndsalliansen er en sammenslutning av flere kraftselskaper og lokale bredbåndsaktører som nå skaffer seg kontroll i et av de få landsdekkende datanettene i Norge.

Nettet, som navnet delvis indikerer, består av fiberkabler NSB i sin tid la ned langs sine togskinner for å sikre seg styring av lys og togpenser. Dette er et av de får såkalte backbone-nettene, høykapasitetsnettene som binder sammen Norge. Ellers er Telenors nett en av de få andre mulighetene.

Hermansen har etter en lang politisk drakamp sikret seg 50 prosent av aksjene i selskaper og utelukker dermed andre fra å kjøpe selskapet. Bredbåndsalliansen vil tilføre BaneTele 625 mill. kroner i en rettet emisjon.

- Denne aksjonæravtalen gjør at BaneTele får tilført nødvendig kapital og industriell kompetanse. Dette legger grunnlaget for et langsiktig kommersielt perspektiv og gjør oss til en mer konkurransedyktig aktør i bredbåndsmarkedet. Vi har nå fokus på å ta ut synergi og utvikle nye tjenester som vil komme eksisterende og nye kundegrupper tilgode, sier Bjørn Kristiansen, administrerende direktør i BaneTele.

BaneTele får etter avtalene rett til å bruke tilgjengelig kapasitet i nett som eies eller disponeres av selskapene i Bredbåndsalliansen. Videre skal den enkelte aksjeeier i Bredbåndsalliansen bruke BaneTeles nett til transport når eget nett ikke kan benyttes, noe som vil gi BaneTele økt omsetning og bedret grunnlag for inntjening, skriver selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.