Hermansen må i retten - igjen

Etter tapet mot Netcom, har Tormod Hermansen fått nok en rettssak på bordet. Denne gangen er det Enitel som krever tilbake penger.

På grunn av sin dominerende posisjon selger Telenor mange tjenester til sine konkurrenter. Men Telenor har tatt seg godt betalt - for godt på enkelte områder, viser de årlige rapportene fra Post- og teletilsynet.

Men inntil nå har Telenor likevel ikke vært nødt til å betale tilbake de for høye satsene for linjeleie og samtrafikk. Først gikk NetCom til sak mot Telenor og vant, noe som sikret 78 millioner kroner i tilbakebetaling. Les: Telenor må betale 78 millioner til NetCom

Nå følger Enitel etter. Enitel har i dag sendt forliksklage mot Telenor med krav om tilbakebetaling av til sammen 75 millioner kroner. Kravet reises grunnet Telenors overprising av teletjenester i perioden 1997 til 1999.

- Med renter ender totalkravet trolig på rundt 90 millioner kroner, sier Stein Dale, Enitels direktør for strategi og kommunikasjon, til digitoday.no.

Enitel baserer seg på samme måte som Netcom på Post- og teletilsynets regler og rapporter om kostnadsorientering av teletjenester, selv om de to selskapene har kjøpt litt forskjellige tjenester fra Telenor.

Netcoms seier mot Telenor veide tungt da Enitel bestemte seg for å gå til rettssak.
- Vi ser vår sak i sammenheng med Netcoms seier i deres rettssak mot Telenor om for høye linjeleiepriser, sier Dale til digitoday.no.

Enitel har i den senere tid vært svært aggressive i sin kamp mot Telenor. Nylig vant selskapet i sin klage om Telenors såkalte abonnementsalg. For er du kunde av Enitel, får du likevel en regning fra Telenor for det såkalte abonnementet, som skal dekke kostnadene for å koble deg til den lokale telesentralen.

Enitel vant frem med sitt krav om at de skal kunne fakturere kunden for så å betale Telenor for abonnementet. Dermed slipper kundene to regninger, noe Konkurransetilsynet mener er mer rettferdig. Les: Telenor tvinges til rettferdighet

Dale forteller at Enitel førsøkte å løse saken gjennom Post- og teletilsynet og deres klageorgan Teleforvaltningsrådet uten å få et svar. Det er foreløpig ikke satt noen dato for rettssaken

Til toppen