BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hermansen og Renolen på begge sider av bordet

Konserndirektør i Telenor, Tormod Hermansen, og Posten generaldirektør, Anders Renolen, har begge interesser på begge sider av bordet i avtalene mellom Postbanken og Telenor NOVIT og Statens Datasentral. Administrerende Direktør i Fellesdata, Ole Trasti, setter spørsmålstegn ved deres roller, etter at Postbanken avslo et meget attraktivt tilbud fra Fellesdata.

Eirik Flaa
21. mars 1997 - 14:00

Gjennom sin stilling som konsernsjef i Telenor, har Tormod Hermansen også kontrollen over det heleide datterselskapet Telenor Novit. I tillegg sitter han som styreformann i Postbanken som tok beslutningen om valg av samarbeidspartner på et styremøte i går kveld.

Et tilsvarende forhold gjelder Anders Renolen som gjennom sin posisjon som konsernsjef i Posten, også har sammenfallende interesser med Postens heleide datterselskap SDS. Renolen sitter også som styremedlem i Postbanken, og har dermed tilsvarende dobbeltrolle som Hermansen.

- Jeg setter spørsmålstegn til Renolen og Hermansens posisjoner, sier administrerende direktør i Fellesdata, Ole Trasti, til digi data. Trasti, som på vegne av Fellesdata, tapte i kampen om kontrakten med Postbanken synes det er merkelig at deres tilbud ble avslått.

- Vår tilbud innebar en halvering av IT-kostnadene til Postbanken. Jeg har vanskelig for å tro at Novit kunne matche dette når det gjelder pris, sier Trasti, som allikevel ikke vil trekke noen forhastede konklusjoner rundt hendelsene.

- Vi var ikke med på sakbehandlingen i denne saken i det hele tatt, forteller en ordknapp Anders Renholen til digi:data.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.