BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hermansen orienterte Karel van Miert

Etter å ha lagt den politiske delen av Telenor/Telia-saken bak seg, kunne telenorsjef i Tormod Hermansen onsdag sette seg på flyet til Brussel, der han sammen med selskapets eiere orienterte EUs konkurransekommisær Karel van Miert om situasjonen og samarbeidsplanene.

Frode Eriksen
28. jan. 1998 - 18:33

Sammen med departementsråd i Samferdselsdepartementet Per Sanderud og representanter fra Telia, satte Hermansen seg på Brussel-flyet onsdag for å møte van Miert og orientere om de planene som Telenor og Telia nå på nytt skal diskutere.

Pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, sier til digi.no at det er første gang EU orienteres i denne saken.

Parallelt med EU-briefingen starter samtalene på flere nivå mellom Telenor og Telia. Samtalene har ligget på is et par ukers tid, og skal selskapene ha et forslag klart til godkjenning i de to landenes nasjonalforsamlinger i løpet av våren, må arbeidet komme raskt i gang, sier Melgaard.

Samtidig er det klart at en annen EU-kommisær, Neil Kinnock, som har ansvaret for transport- og telespørsmål, befinner seg i Stockholm. I tillegg til statsminister Göran Persson skal han ha samtaler med både næringsminister Anders Sundström og kommunikasjonsminister Ines Uusmann, og en sak på dagsorden blir helt sikkert Telenor/Telia-fusjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.