BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hermansen på børs 2. oktober

Konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen skal internt i selskapet ha satt 2. oktober som dagen for selskapets børsintroduksjon.

Frode Eriksen
23. feb. 2000 - 09:16

Ifølge Computerworld mener Hermansen at verdien på Telenor ved en børsnotering vil ligge i størrelsesorden 180-250 milliarder kroner. Avisen siterer flere anonyme kilder og skriver at det nå er et kappløp mellom Telenor og Telia for å skaffe seg de beste investorene.

Telia har tidligere opplyst at selskapet etter den politiske avklaringen sist uke er klar til en børsnotering i juni med en emisjon på i størrelsesorden 30 milliarder kroner. Computerworld skriver at om Telia noteres før Telenor, så vil Telenor gjennomføre den største emisjonen i Norden noen sinne.

- Jeg vet godt hva Hermansen pleier å si om dette. Men vi vil ikke kommentere det. Det er vår eier, Samferdselsdepartementet, sitt ansvar, sier Reidar Gjærum, direktør for Konsernkommunikasjon i Telenor, til avisen.

Pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor reagerer på reportasjen i Computerworld, og sier til Dagbladet at tidfestingen av børsnoteringen til 2. oktober bare er oppspinn.

De seneste dagene skal Telenor ha gjennomført en rekke møter med de største norske meglerhusene i for bindelse med arbeidet med å legge ut tilretteleggerne av emisjonen.

Samferdselsdepartementet har overfor digi.no tidligere opplyst at Stortinget vil få proposisjonen om blant annet delprivatisering av Telenor rundt påsketider. Dermed kan vedtaket om børsnotering sannsynligvis behandles før sommeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.