BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hermansen: Staten er lite konsekvent

Staten var overraskende lite konsekvent da trakk inn 400 millioner kroner av Telenors overskudd i budsjettsalderingen. Nå vil Tormod Hermansen ha inn nye eiere.

Frode Eriksen
13. jan. 1997 - 11:00

- Stortinget økte utbyttet fra Telenor fra 550 millioner kroner til 940 millioner kroner ved budsjettsalderingen før jul. Hvilke konsekvenser får dette for Telenor?

- Med det utbyttevedtaket som ble truffet i Stortinget nå må vi i løpet av kort til komme tilbake til vår eier og drøfte hvordan våre kapitalbehov mest hensiktsmessig kan dekkes de nærmeste årene.

Staten var meget ansvarlig da vi fikk konvertert to milliarder i gjeld til egenkapital i mai. Staten var overraskende lite konsistent da den valgte å ta tilbake 400 millioner kroner i utbytte ved budsjettsalderingen i desember. Og denne mangel på langsiktighet og konsistens synes vi er et problem.

- Sier du at staten ikke nødvendigvis er den beste eier?

- Staten er en god eier for Telenor og av mange grunner bør staten være en betydelig eier i Telenor. Mye taler likevel for at fra selskapets synspunkt så er staten best som eier når staten eier sammen med andre.

- Hydromodell?

- Ja.

- Det er ditt nyttårsønske?

- Det kan man godt si.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.