Hermansen vil spa opp milliarder til svenskehandel

Konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen, bekrefter nå at en etablering i det svenske mobilmarkedet kan komme til å skje gjennom Tele2 eller Europolitan.

Konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen, bekrefter nå at en etablering i det svenske mobilmarkedet kan komme til å skje gjennom Tele2 eller Europolitan.

Hermansen sier til Dagens Næringsliv at Telenors drømmepartnere i Sverige er Tele2 og Europolitan. Tele2 er en del av Kinneviks store nordiske teleimperium, mens Europolitan er kontrollert av britiske Vodafone.

Det er avslutningen på aksjonæravtalen i Telenordia med British Telecom som nå gjør at Telenor igjen har frie hender i det svenske telemarkedet. Det er spesielt mobilsiden som er interessant for Telenor.

Blant annet er det Telenor-dominerte selskapet Zalto Communications med sitt kontantkort Zalto.com trolig på vei inn i såvel Sverige som Danmark og Storbritannia. I det minste har Telenor registrert Zalto-domener her.

Om Telenor ønsker et mobilsamarbeid med Tele2 eller Europolitan kan dette skje både ved et rent oppkjøp, eller ved en kombinasjon av kontanter og aksjer i Telenor. Stortinget har vedtatt at en kan selge seg ned til 34 prosent i Telenor for eksempel ved at det utstedes nye aksjer som benyttes som betalingsmiddel ved en fusjon. Både Tele2 og Vodafone vil nok sette pris på et kontant oppgjør i det minste delvis. Det ønsket kan Telenor innfri med en knallsterk balanse med svært lite gjeld sammenlignet med andre europeiske selskap.

Telenor-sjefen har imidlertid liten tro på at Telia vil fusjonere med Tele Danmark og Sonera

Til toppen