NEDETID

Hetebølgen slo ut London-baserte skytjenester fra både Google og Oracle

Kjølingen sviktet ved flere datasentre nær London.

En politibetjent gir vann til en soldat i London mandag.
En politibetjent gir vann til en soldat i London mandag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juli 2022 - 09:06

Tirsdag denne uken var det ekstra hett i England, med temperaturer på over 40 grader Celsius. Den høye temperaturen fikk mange konsekvenser, tilsynelatende også for skytjenester fra i alle fall Google og Oracle. Dette skriver The Register

I Googles europe-west2-a-sone, som ligger i London-området, oppsto det kjølerelaterte problemer klokken 19.13 norsk tid. Dette gjorde at Google stengte ned deler av sonen for å forhindre skade på maskinvare og ytterligere nedetid. Først klokken 05.43 i natt kunne Google konkludere med at problemene var blitt løst.

Heten var årsaken

Google oppgir ikke direkte at hetebølgen var årsaken til problemet, men det gjør Oracle:

«As a result of unseasonal temperatures in the region, a subset of cooling infrastructure within the UK South (London) Data Centre experienced an issue.»

KI-generert: Dette bildet skal angivelig vise Joe Biden i uniform, men er et av de mange falske bildene som er i ømløp etter at Iran sendte hundrevis av missiler og droner mot Israel.
Les også

Falske bilder fikk over 37 millioner visninger

Også hos Oracle måtte en del av tjenestene tas ned for å forhindre maskinvareskade. Den første meldingen kom klokken 17.42 tirsdag ettermiddag, men problemene skal ha oppstått klokken 15.10.

I den hittil siste oppdateringen fra Oracle, som kom 05.57 onsdag morgen, heter det at kjøleproblemene er løst, og at de kunderettede tjenestene igjen er i drift. Men selskapet opplever fortsatt problemer med det som omtales som Oracle Integration Cloud-ressurser.

Elektronisk Forpost Norge, her ved nestleder Bjørn Remseth, mener norske politikere forsøker å innføre DNS-blokkering av pengespill uten å skjønne hva det innebærer.
Les også

Er regjeringen redd for kunnskap?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.