Hett år for tynne klienter i Norge

Commaxx opplevde en kraftig økning i salget av tynne klienter, særlig de mer avanserte.

Hett år for tynne klienter i Norge

Commaxx opplevde en kraftig økning i salget av tynne klienter, særlig de mer avanserte.

Commaxx melder at salget av tynne klienter vokste med 43 prosent i 2006.

I tidligere år har de enkleste modellene stått for volumet. Erfaringen i 2006 er at markedet også ønsker klienter med økt funksjonalitet. Salget av Windows CE, XP embedded og Linux-baserte klienter har vært spesielt godt.

Commaxx satser på tynne klienter fra produsenten Wyse, som ifølge IDC er internasjonal markedsleder for åttende året på rad. Selskapet mener salgsøkningen gjenspeiler hvordan stadig flere kunder ser at tynne klienter kan være en avansert og fullgod erstatning for en PC.

– Den enorme økningen i salget var gledelig, men ikke overraskende. Årsaken tror vi er en kombinasjon av oppgangstider i bransjen, samtidig som stadig flere kunder får øynene opp for hvor mye gunstigere det kan være å bruke tynne alternativer, kontra PC-er som er kompliserte og dyre å vedlikeholde og skifte ut hvert tredje år, sier Geir-Rune Dyrseth, administrerende direktør i Commaxx.

– At markedet investerer i avanserte tynne klienter er også en pekepinn på at kundene ser at disse godt kan brukes til mer krevende oppgaver, sier Dyrseth.

Dyrseth peker på at tynne klienter er energieffektive, og bruker vesentlig mindre strøm enn PC-er. De har svært lang levetid, tar liten plass og støyer ikke. I tillegg gir de maksimal sikkerhet mot tyveri av data og virusangrep, mener han.

    Les også:

Til toppen