JUSS OG SAMFUNN

Hevder å ha funnet mystisk bitcoin-skaper

Mannen bak nettvalutaen er funnet, hevder Newsweek.

Satoshi Nakamoto er mannen bak nettvalutaen bitcoin. Det mange trodde var et pseudonym var ikke det, hevder magasinet Newsweek.
Satoshi Nakamoto er mannen bak nettvalutaen bitcoin. Det mange trodde var et pseudonym var ikke det, hevder magasinet Newsweek. Bilde: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

Hvem som egentlig sto bak, har vært ukjent helt siden den «virtuelle valutaen» bitcoin ble laget i 2009. Torsdag hevder Newsweek at de har funnet mannen.

Navnet på bitcoin-oppfinneren, Satoshi Nakamoto, har vært kjent, men det har vært antatt at det har vært et pseudonym.

God for milliarder

Ifølge Newsweek er det ikke det. Magasinet melder at mannen som står bak er den 64 år gamle fysikeren og modelltogentusiasten Dorian Prentice Satoshi Nakamoto. Han skal leve et beskjedent liv i Temple City i California til tross for sin bitcoin-formue verdt 400 millioner dollar.

Magasinet fant fram til ham ved å søke blant alle amerikanere med lignende navn etter personer som kunne ha de nødvendige kunnskapene til å skape valutasystemet. Metoden pekte ut Nakamoto, som er utdannet fysiker og har arbeidet med en rekke hemmeligstemplede militære prosjekter. Han er angivelig besatt av personvern og frihetsideologi.

64-åringen ringte politiet da Newsweeks medarbeider konfronterte ham med spekulasjonen om at han var bitcoin-oppfinneren.

– Jeg er ikke lenger involvert og kan ikke si noe om det. Andre folk har ansvaret for det nå, sa Nakamoto. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.