Hevder Android-mobil kommer i oktober

Kilder knyttet til T-Mobile skal ha avslørt planer om den første mobilen basert på Googles Android-plattform.

Hevder Android-mobil kommer i oktober

Kilder knyttet til T-Mobile skal ha avslørt planer om den første mobilen basert på Googles Android-plattform.

Google har ennå ikke kunngjort at Android-programvaren, som selskapet har ledet utviklingen av, er ferdig. Likevel kom det i slutten av forrige uke meldinger om at mobiloperatøren T-Mobile skal avduke den første Android-baserte mobilen allerede i september, for så å slippe den på det amerikanske markedet så tidlig som oktober. Målet skal i alle fall være å kunne tilby mobilen i god tid før jul.

    Les også:

Det som eventuelt vil forsinke mobilen, er sertifiseringen som må gjøres av de amerikanske telemyndighetene, Federal Communications Commission, skriver New York Times. Dette dokumentet tyder dog på at i alle fall WLAN-testingen for lengst er fullført.

Det er lenge siden ryktene om denne mobilen begynte å svirre, trolig med god hjelp fra blant annet Google. En video som angivelig viser mobilen, ble publisert på Youtube for en drøy uke siden.

Mobilen skal ifølge både ryktene og kildene ved T-Mobile produseres av mobilleverandøren HTC, som er mest kjent for Windows-baserte mobiltelefoner. Mobilen skal ifølge ryktene kalles for HTC Dream. Den skal blant annet ha berøringsskjerm, men også et komplett tastatur som kan felles ut.

Tidlig utgave av Google Android på Sharp Zaurus
Tidlig utgave av Google Android på Sharp Zaurus

Selv om påstandene om en Android-mobil fra HTC og T-Mobile ikke er blitt bekreftet offisielt ennå, kommer ikke dette som noen overraskelse. Representanter for Google har tidligere bekreftet at mobiler basert Android vil komme i år. Om det i år kommer flere enn mobilen som skal selges av T-Mobile, er derimot uklart. Ifølge New York Times har brikkeprodusenten Qualcomm sagt at det samarbeider med mer enn fem ulike mobilprodusenter om å lage Android-baserte mobiler.

Til toppen