Patentsøksmål

Hevder Apple Watch og iPhone 6 krenker berøringspatenter

Saksøkes av teknologiveteran.

Immersion mener at Apples iPhone- og Watch-enheter med Force Touch eller 3D Touch krenker flere av selskapets patenter.
Immersion mener at Apples iPhone- og Watch-enheter med Force Touch eller 3D Touch krenker flere av selskapets patenter. (Bilde: Apple)

Saksøkes av teknologiveteran.

Apple har sammen med AT&T og AT&T Mobility blitt saksøkt for patentkrenkelser av Immersion, et selskap som har spesialisert seg på berøringsteknologi med haptisk feedback.

Ifølge Immersion gjelder søksmålet både iPhone 6- og 6s-modellene, samt tre utgaver av Apple Watch. Selskapet mener at hver av disse krenker to til tre av dets patenter som dekker systemer og metoder for haptisk feedback i elektroniske enheter.

Veteran

– Immersion og selskapets ansatte har jobbet flittig i mer enn 20 år for i finne opp løsninger og å bygge et økosystem med innhold og avspillingsenheter som åpner for realistiske og rike opplevelser. Berøring har betydning, siden det informerer, begeistrer og menneskeliggjør den digitale verdenen vi samhandler med hver dag. Mange av våre lisenskunder er markedsledere som drar nytte av vår innovasjon innen berøringsteknologi, sier Victor Viegas, CEO hos Immersion, i en pressemelding.

– Selv om vi er glade for å se at andre i bransjen anerkjenner verdien til haptisk feedback og tar det i bruk i sine produkter, er det viktig for oss å beskytte forretningsdriften vår mot krenkelser av vår immaterielle eiendom, slik at vi kan bevare det økosystemet vi har bygget og investeringene vi har gjort for fortsatt å forbedre haptiske opplevelser, sier Viegas.

Salgsforbud

I tillegg til søksmålet som er levert inn ved distriktsdomstolen i Delaware, hvor Immersion krever erstatning for krenkelsene, har selskapet klaget Apple og AT&T-selskapene inn for  U.S. International Trade Commission (ITC). Der ber Immersion om import- og salgsforbud i USA for de berørte enhetene.

Android-mobiler får også «3D Touch» 

Til toppen