BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hevder at Intel skal legge MeeGo på is

Men selskapet vil ikke kommentere ryktene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2011 - 13:46

Den taiwanske bransjeavisen Digitimes skrev fredag at Intel planlegger en midlertidig innstilling av utviklingen av operativsystemet MeeGo, som selskapet etablerte i samarbeid med Nokia i mars 2010. Opplysningene skal stamme fra ikke navngitte bransjekilder.

MeeGo er et Linux-basert operativsystem som først og fremst er beregnet for mobiltelefoner og andre mobile enheter, men som Intel i alle fall tidligere har ment vil kunne egne seg godt i blant annet informasjons- og underholdningssystemer for biler.

Men Nokias interesse for MeeGo så ut til å bli stadig mindre i løpet høsten 2010, før selskapet i februar i år kunngjorde at det hadde valgt Windows Phone som sin hovedplattform, i stedet for MeeGo og Symbian.

Ifølge Digitimes' kilder skal Intels planer om en midlertidig stopp i MeeGo-utviklingen skyldes manglende interesse for plattformen hos leverandører av mobiler og nettbrett.

Intel har lenge hatt planer om å tilby en maskinvareplattform for smartmobiler, som en konkurrent til dagens ARM-baserte løsninger. Ifølge kildene til Digitimes skal selskapet nå fokusere på maskinvaren, samt å gjøre denne tilgjengelig for Android og Windows Phone i løpet av 2012.

Til Digitimes sier Intel at det ikke kommenterer spekulasjoner eller rykter. Selskapet skal likevel ha sagt at det forblir engasjert i MeeGo og vil fortsette å samarbeide med fellesskapet for å utvikle og møte behovene til kunder og sluttbrukere, med åpen kildekode.

Dersom det virkelig viser seg at Intel legger utviklingen av MeeGo på is, betyr det at utvalget av smartmobilplattformer som håndsettleverandørene kan velge mellom, blir ytterligere redusert. Mye tyder på at bare Android og Windows Phone vil stå igjen, i tillegg BlackBerry OS, iOS og Bada, som ikke lisensieres ut. Hva som vil skje med HPs webOS, er foreløpig uklart, mens Symbian trolig vil bli avlivet innen fem år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.