JUSS OG SAMFUNN

Hevder at Oracle har tuklet med bevisene

Google nekter på nytt for å ha kopiert Oracles Java-kode.

12. nov. 2010 - 11:43

Striden mellom Oracle og Google tok et skritt videre denne uken da Google i et nytt dokument på nytt avviser alle anklager, men i tillegg anklager Oracle for å ha gjort endringer i kildekoden som har blitt lagt fram som bevis for at Google skal ha kopiert kildekode fra Oracles egen Java-implementering.

Google nekter for å ha krenket Oracles opphavsrett eller for å ha medvirket til noe slikt. De sier også at kildekoden som har blitt presentert for retten ikke er en «sann og korrekt» kopi av en klassefil fra både Android og Oracles Java.

– Google erklærer at Oracle i materialet som vist i «Exhibit J» har redigert eller slettet både copyright-informasjon og faktiske uttrykk som finnes i det reelle materialet, noe som er viktige elementer og egenskaper i de aktuelle filene, skriver Googles advokater.

Ifølge en gjennomgang gjort av Groklaw kan dette, dersom det stemmer, sammenlignes med endringer SCO gjorde i et kodebevis i saken mot IBM. Målet med dette var ifølge Groklaw å påvise likheter på steder hvor slik likhet ikke fantes.

Google skriver videre i dokumentet at den omstridte Dalvik VM-komponenten er laget helt uavhengig og uten referanse til Oracles kode.

Google trekker igjen fram kortet om at det ikke er Google, men Open Handset Alliance (OHA) som gir ut Android. OHA består av en rekke selskaper, og ved å skyve ansvaret over på OHA, gjør Google det unektelig vanskelig for Oracle å peke ut en eventuell synder.

Oracles søksmål handler delvis om bruk av opphavsrettsbeskyttet materiale. Google skriver nå at enhver bruk av de elementene i Android som er i søkelyset i denne saken, gjøres av tredjeparter uten Googles kjennskap. Google mener at selskapet derfor ikke er ansvarlig for denne bruken.

Google mener dessuten at Oracle forsøker å få lisensinnehaverne til å lisensiere ting som ikke dekkes av Oracles immaterielle eiendom.

Ifølge Infoworld.com vil denne saken tidligst komme opp i retten i oktober 2012, dersom selskapene ikke inngår forlik før den tid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.