Hevder at Oracle kutter 1000 stillinger

Flytter alle europeisk support til Romania, ifølge The Register.

Hevder at Oracle kutter 1000 stillinger
Oracle skal være i ferd med å flytte all europeisk support til Romania. Bilde: Peter Kaminski, Wikimedia Commons

Oracle bekrefter overfor The Register at selskapet avvikler sitt britiske kundestøttesenter.

Dette skal være ledd i en større omorganisering der kundestøtte verden over blir konsolidert i færre enheter.

Ifølge nettstedets kilder vil minst 1.000 ansatte miste jobbene sine. Støttefunksjoner i en rekke land skal være lagt ned den siste tiden. I Europa skal all support flyttes til én gjenværende avdeling i Romania, blir det hevdet.

Tre globale sentre

Hovedstrukturen i support vil være tre store sentre i henholdsvis USA, Europa og Asia, noe som kan sikre døgnkontinuerlig virksomhet fordelt på tidssonene, etter det digi.no får opplyst. Vår kilde kjenner ikke detaljene, men lar seg ikke overraske dersom Romania «blir et viktig senter for Europa».

digi.no har ikke fått opplysningene bekreftet, men våre kilder har ikke hørt om nedskjæringer verken i Norge eller globalt. For noen år siden hadde Oracle support- og økonomiavdeling også i Norge. De rollene forsvant, men mange av de berørte skal fortsatt jobbe i selskapet.

Globalt hadde IT-giganten rundt 135.000 ansatte i første kvartal, viser ifølge offisielle tall.

Branntragedie i Bucuresti

Oracle ble hardt rammet etter en grusom tragedie på en nattklubb i Romanias hovedstad Bucuresti i forrige måned. Vitner har fortalt om en eksplosjonsartet brann, som oppsto da et fyrverkerishow på scenen gikk galt. Siden har dødstallene økt. Hittil har ulykken kostet 60 mennesker livet.

Minst tre av de omkomne var Oracle-ansatte. I tillegg ble ytterligere syv av selskapets medarbeidere skadd i ulykken, ifølge lokale medier.

Safra Catz, en av Oracles to sidestilte konsernsjefer, reiste til Romania i begynnelsen av måneden for å vise støtte til ofrene og deres familier, opplyser selskapet i en uttalelse til nettstedet Euroactiv.ro.