Hevder at Vista gir et skjult prisløft

Med Vista øker Microsoft i realiteten prisene på Windows for privatbrukere, hevder Acer.

Hevder at Vista gir et skjult prisløft

Med Vista øker Microsoft i realiteten prisene på Windows for privatbrukere, hevder Acer.

Med Windows XP økte Microsoft prisene på sitt operativsystem, men med Vista står prisene stille. Det er bare på papiret, hevder nå Acer, verdens fjerde største PC-produsent.

Diskusjonen om operativsystem-priser er veldig viktig for PC-leverandørene, for selv en liten prisøkning truer med å ødelegge regnskapene i en bransje som sliter med ekstrem konkurranse. Mange PC-leverandører sliter med marginer på bare 4-5 prosent, hevder Acer.

Og operativsystemet spiser stadig større deler av kjøpssummen fordi PC-prisene har fallt kraftig de siste årene.

Det er nok derfor Acer går til det litt uvanlige skritt å kritisere Microsoft i offentligghet. Vanligvis er PC-produsentene svært så lydige, men nå hevder Acer at Microsoft i realitetene løfter prisene når Vista kommer i salg.

På papir ser det ganske greit ut, Windows XP Home, versjonen for privatbrukere, koster det samme som Vista Home Basic. Men Acer hevder at Home Basic er for dårlig og ikke inneholder noen av de store nyheten. Det sier Jim Wong, senior corporate vice president i Acer til Cnet. Home Basic inneholder blant annet ikke 3D-grensesnittet Aero eller Media Center-muligheten.

Mange brukere vil derfor velge eller kreve Home Premium, noe som koster mer, påpeker Acer. Og stort sett er det PC-leverandørene som kjøper inn og forhåndsinnstallerer.

Acer og de andre leverandørene har derfor valget mellom å øke prisene eller betale mer selv.

Til toppen