Hevder IT-bransjen er inne i et fall

Det er ikke hurra-tider, IT-bransjen er inne i et fall og har seg selv å takke, hevder Gartner.

Hevder IT-bransjen er inne i et fall

IT-bransjen står foran en krise, mener analyseselskapet Gartner. Denne forbløffende påstanden presenterte Gartner under åpningen av sin store Summit-konferanse i Barcelona, der digi.no er til stede.

Det er ikke oppløftende beskjeder som kommer fra hovedscenene når hovedtalerne forteller om tilstanden i bransjen og hva den har i vente.

I utgangspunktet burde alt være rosenrødt for IT-bransjen. Ifølge Gartner står IT for mer enn halvparten av veksten som verdens land for tiden opplever. Dessuten er det en fantastisk tid for arbeidstagere med IT-kompetanse. Bedriftene sliter med å få tak i nok ansatte, og det presser opp lønningene. De gode tider vil tilsynelatende ingen ende ta, men dette er en illusjon, ifølge Gartner.

- Vi fortsetter å se vekst i IT-bransjen, men vekstraten er nedadgående, sier Peter Søndergaard, vise-president i Gartner.

Det er heller ingen ny erkjennelse, det har vært slik noen år allerede.

- Vekstraten til IT-sektoren har vært nedadgående de siste to årene, og det vil fortsette de neste tre årene. Det er fem år med nedgang, og det er ikke gode nyheter, sier Steve Prentice, analytiker i Gartner.

Gartner sparer ikke på kruttet når de beskriver hva dette vil bety for bransjen.

- Denne industrien står i fare for å bli en industriell fiasko. Vi har ikke levert det vi har lovet, vi har gjort det akseptabelt å levere middelmådighet, sier Steve Prentice, analytiker i Gartner.

Les mer om: