JUSS OG SAMFUNN

Hevder patent på push

Det amerikanske selskapet Intermind er i ferd med å få patent på push teknologi. Dersom patentsøknaden går gjennom, vil selskapet kunne kreve millioner i lisensinntekter fra blant andre Microsoft og Netscape.

Morten Øverbye
7. okt. 1997 - 19:43

Saken er med på å forsterke kritikken mot det amerikanske kontoret for patenter og varemerker, skriver News.com. Dette kontoret har tidligere blitt kritisert for å ligge etter den raske utviklingen innenfor informasjonsteknologi i sin behandling av patentsøknader.

Intermind mottok et skriftlig varsel om aksept forrige uke. Det betyr at den formelle innvilgelsen av patentet vil bli gitt etter formelle saksbehandlingsgang og betaling for patentet.

Patentet skal ifølge Interminds gründer Drummond Reed dekke enhver situasjon der "en utgiver og en abonnent utveksler en kontrollstruktur eller metadata som automatiserer konsistent levering av informasjon".

Denne beskrivelsen av patentet kan like gjerne brukes for å beskrive Microsoft Explorers kanalformat, Netscapes Netcaster og Marimbas Castanet. Og det er nettopp hva Intermind satser på, for går patentsøknaden gjennom, vil selskapet kreve lisenskroner fra andre som bruker såkalt push-teknologi.

- Vi vil bruke vår rett til å lisensiere vår teknologi. Vi er sikre på realiteten i dette kravet, ettersom vi begynnte å jobbe med denne teknologien tidlig på 90-tallet, sier selskapets president Gordie Gardiner. Selskapet vil nå slutte produktutvikling, og heller satse på lisensiering, forteller han.

Intermind sier selskapet vil komme med flere detaljer rundt patentet onsdag. Industrianalytikere tviler imidlertid på om selskapet vil kunne gjøre suksess på å kreve lisens av Microsoft.

- Om de saksøker Microsoft for brudd på patentet, vil Microsoft kunne snu seg rundt med fem andre patenter og gå til motsøksmål på dem, sier administrerende direktør Jay Verkler i inCommon til News.com. inCommon har selv laget programvare for aktiv levering av informasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.