JUSS OG SAMFUNN

Hevder Symantec lurer folk

Saksøkt for å skremme kunder til å kjøpe antivirus.

Symantec beskyldes for å lure kunder med sikkerhetsprodukter som finner på feil i maskinen.
Symantec beskyldes for å lure kunder med sikkerhetsprodukter som finner på feil i maskinen.
11. jan. 2012 - 14:20

En privatperson ved navn James Gross har saksøkt Symantec i California, med påstand om at de lurer kunder til å kjøpe produkter de ikke trenger.

Prøveversjoner (såkalt trialware) av selskapets programvare, deriblant antiviruspakken Norton Utilities, blir beskyldt for å lyve om skadelige feil, personvernrisiko og andre problemer på pc-en, uten å ta hensyn til maskinens faktiske tilstand.

- Programvaren gir uriktig forklaring om høyt prioriterte feil, og lurer dessuten kunden med falske meldinger om at pc-en generelt har dårlig helsetilstand og personvern, sier en jurist ved Edelson McGuire LLP, advokatfirmaet som representerer Gross til Reuters.

Advokaten sier de åpner for å anføre massesøksmål, en mulighet der flere som føler seg forulempet får anledning til å bli representert i den samme saken.

Symantec har så langt ikke kommentert saken, ifølge nyhetsbyrået.

Foruten Norton omfatter søksmålet også programmene PC Tools Registry Mechanic og PC Tools Performance Toolkit. Advokatfirmaet sier de har testet flere av selskapets produkter, men at de bare fant uregelmessigheter ved tre av dem.

Disse stemples som «skremmevare», som er en form for svindel der kunden villedes til å kjøpe en løsning mot problemene. De utfører ingen reell evaluering av pc-en til brukeren, eller av de angivelige «feilene» den avdekker.

- Skremmevaren utfører ingen av de meningsfulle oppgaver slik de er representert ved markedsføringen til Symantec, heter det i søksmålet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.