Hevder Vista-salget er i ferd med å ta av

Microsoft har store forventninger til årets julesalg, og til Service Pack 1 som kommer over nyttår.

Hevder Vista-salget er i ferd med å ta av

Microsoft har store forventninger til årets julesalg, og til Service Pack 1 som kommer over nyttår.

Microsofts nyeste operativsystem ble offisielt tilgjengelig for bedriftskundene før jul i 2006, og ble tilgjengelig for alle gjennom butikkene i slutten av januar i år.

Hvorvidt salget har vært godt eller dårlig, kan være vanskelig å vurdere. Microsoft har tidligere gått ut med noen salgstall, men fordi store deler av salget skjer gjennom salget av nye PC-er kan det være vanskelig å avgjøre om operativsystemet har vært en kommersiell suksess, eller ikke.

Mange tidlige Vista-brukere har slitt med manglende støtte for drivere, og til dels også applikasjoner. Det resulterte i at Microsoft forlenget salget av forgjengeren Windows Xp med 5 måneder, og store PC-leverandører fikk mulighet til å tilby kundene en nedgraderingsopsjon.

Det kan tyde på at salget ikke har gått så godt som Microsoft håpet på.

På den annen side overasket Microsoft markedet med tall godt over forventningene. De la frem kvartalstallene sine for kort tid siden, og der kom det frem at Microsoft blant annet tjente godt på at kundene foretrakk å betale litt ekstra for å få den dyreste og mest avanserte utgaven av operativsystemet.

    Les også:

Nå forteller Microsoft at de tror på et kraftig oppsving i salget.

- Vi føler at vi er i ferd med å komme i siget, ikke bare i etterspørselen, men også i utrullingen i bedriftskunder - Vi føler at vi er i ferd med å komme i siget, ikke bare i etterspørselen, men også i utrullingen i bedriftskunder, sier Kevin Johnson, sjef for Microsofts plattform- og tjenestedivisjon, til CNet News.

Det er spesielt julesalget Microsoft har høye forventninger til. I tillegg forventer de også et løft etter at Service Pack 1 kommer en gang i første kvartal 2008, ettersom mange bedrifter konsekvent venter til første Service Pack er på plass, før de oppgraderer sine PC-er.

Microsoft har en dominerende posisjon på operativsystemer til klientmaskiner. Windows er installert på mer enn 90 prosent av verdens PC-er, og ifølge CNet News sitter Microsoft igjen med hele 75 øre for hver krone de får inn på salget av Windows-lisenser. I det avvikende regnskapsåret for 2007, solgte Microsoft Windows-lisenser for 15 milliarder dollar.

Til toppen