BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hever 5,8 milliarder cash på telefonkatalogen

Telenor og det amerikanske Texas Pacific Group (TPG) har signert en avtale som gjør at Telenor selger Telenor Media for 5,8 milliarder kroner i kontanter.

Frode Eriksen
17. sep. 2001 - 10:18

Dermed valgte Telenor bort svenske Eniro som ville betale 800 millioner euro, mot Texas Pacific Group bud på 722 millioner euro.

Telenor vil få en gevinst på vel fem milliarder kroner som følge av salget, heter det i en børsmelding fra Telenor.

Budkrigen mellom det Telia-dominerte Eniro og amerikanske Texas Pacific foregikk uten at Telenor noen gang ville bekrefte annet enn at man planla å børsnotere selskapet. Nå er børsnoteringen lagt bort, og hele selskapet solgt.

For kort tid tilbake startet prosessen der selskapene skulle få gå hverandre nærmere etter i sømmene, en prosess som Telenor og Eniro utførte allerede i 1999 da Telenor og Telia planla fusjon.

Telenor var imidlertid mest interessert i kontantoppgjør og valgte til slutt å gå for Texas Pacific sitt kontantbud. Eniros bud, som lå 100 millioner euro over, var i aksjer.

- Telenor har fått realisert større verdier gjennom et salg av hele Telenor Media enn det konsernet kunne ha oppnådd ved en eventuell separat børsnotering av selskapet. For Telenor er det positivt at oppgjøret skjer i form av kontanter. Dette salget viser at vi gjennomfører vår uttalte strategi om å fokusere på kjernevirksomheten, og vi ser fram til et nært samarbeid med TPG i fremtiden, sier konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen.

Stephen Peel, administrerende direktør i TPG Europe, sier at målet er å utvikle Telenor Media til å bli ett av de ledende katalogselskap i Europa.

Telia har ikke solgt seg helt ut av Eniro og eier fremdeles solide 47 prosent. Tidligere har italienske Seat Pagine Gialle ønsket å legge inn bud på Eniro på nærmere 22 milliarder kroner, men trakk budet etter sterkt børsfall i vår. Det italienske selskapet har også tidligere vært nevnt som potensiell kjøper av Telenor Media.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.